Temat: |
Re: Co kwitnie w lutym? |
Autor: |
Grażyna Siemińska |
E-mail: |
g.sieminska@chello.pl |
Data: |
sobota, 16 lutego 2008 17:47:01 |
Drogi Romku ,
Nie masz za co przepraszać, oczywiście chwalimy się tym co nam zakwita, boć to radość wielka , ale powinna być nieco usystematyzowana (wiedza, nie radość ).
A teraz trochę historii, gwoli wyjaśnienia co i jak . Kiedyś (jak jeszcze orchidarium.pl nie istniało) to Jurek stawiał to pytanie na stronie www.storczyki.org.pl na początku każdego miesiąca. Ja zajmuję się spisywaniem z postów kwitnących storczyków prawie od początku, więc kiedyś uznaliśmy z Jurkiem, że te wpisy lepiej przenieść na tę witrynę, bo tu są wstawiane wyniki (http://www.orchidarium.pl/co_kwitnie/gatunki/index.php). Ponieważ Jurek jest bardzo zajęty (a kto nie jest???? ), ja przejęłam także wstawianie sakramentalnego, comiesięcznego pytania na początku każdego nowego miesiąca.
Ja sobie ułatwiłam to tak, że mam w komputerze listę tego co mi zakwita i kiedy (notuję też kiedy przekwitają), a potem to tylko wystarczy skopiować. W kolejnym miesiącu wypadają te co już przekwitły, a dochodzą następne... na bieżąco to żadna praca.
Mając nadzieję na coraz dłuższe Twoje listy pozdrawiam serdecznie ,
Grażyna |
|
|
|