Temat: |
Re: Alergie |
Autor: |
marek |
E-mail: |
|
Data: |
piątek, 2 maja 2008 23:12:29 |
Jezu jaki piekny temat. Ze ja tego wczesniej nie czytalem. Sam jestem alergikiem tak jak i moje dziecko. Ludzie nie dajcie sie zwariowac. Jedyny rozsadny post to post Joanny. Zeby wykryc alergeny stosuje sie testy skorne. na uszkodzona skore naklada sie alergen. Jak mi nalozyli pylki traw to malo nie zszedlem taka byla reakcja. tylko ze przez cale lato moge sie tarzac na kwitnacych lakach i nic mi nie jest. Za to zima zdycham od kurzu domowego. To ze dziecku w testach wyjda plesnie i grzyby wcale nie znaczy ze dziecko od nich cierpi. Sami obserwujcie. Jesli dziecko wyraznie gorzej sie czuje zima niz latem to zrobcie to co ja. Kupcie sobie porzadny odkurzacz z filtrem wodnym i HPA i odkurzajcie dokladnie chalupe dwa razy w tygodniu a dodatkowo zima filtrujcie przez godzine dziennie powietrze w domu. Jezeli dziecko czuje sie gorzej latem niz zima to wybaczcie - nie mam doswiadczenia i sie nie wypowiadam. Aaa jeszcze jedno zarówno ja jak i dziecko mamy uczulenie na sierść kotów, co w najmniejszym stopniu nie przeszkadza nam okazjonalnie sie z kotami bawic. Ale tez nie przeginamy i do domu na stałe sprowadzamy tylko psy, chomiki, myszy, papugi oraz rybki akwariowe |
|
|
|