Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: renanthera
Autor: Ondrasz
E-mail: ondrasz 45 @ interia. pl
Data: poniedziałek, 11 października 2004 17:29:50
Podobno tylko winni się tłumaczą, więc ja tylko wyjaśniam. Szanowny Panie Jerzy, ja mały robak jestem w pełni świadom tego, że poziom mojej wiedzy o storczykach dzielą lata świetlne nauki i prób od poziomu wiedzy i doświadczenia Pańskiego. To, że chciałbym aby zakupiona roślina miała przyzwoite warunki, to nie musi oznaczać paniki, raczej troskę z mojej strony. Gdy jest się prawie "lajkonikiem" i przeczyta się takie informacje w Orchidarium, to naturalnym odruchem jest poradzić się autorytetów. W Pana słowa nie śmiałbym wątpić, ale ja Pana akurat o tą roślinę nie pytałem podczas wystawy, nie od Pana usłyszałem , że nadaje się do uprawy pokojowej i nie u Pana ją kupiłem. W żaden sposób nie sugerowałem, że mam do Pana czy kogoś pretensje. Przecież to w końcu tylko storczyk. Jeżeli trochę zbzikowałem na ich punkcie to nie znaczy, że gdy któryś padnie to ja się potnę.
Zapewniam, że wdzięczny jestem za każdą wiadomość uzyskaną na forum. Jeżeli podpisana jest przez takie autorytety, to radość jest jeszcze większa. Proszę jednak o więcej wyrozumiałości dla takich storczykowców jak ja, którzy nie mogą (albo nie potrafią ) wygospodarować na ten cel więcej czasu i do Orchidarium wpadają trochę z doskoku!
Najważniejsze,że moja renanthera może spokojnie rosąć na pniu i już ja dołożę starń, aby rozkwitała.
Pozdrawiam

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl