Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: Dendrobium aphyllum syn cucullatum
Autor: wiktor
E-mail: kousa@wp.pl
Data: poniedziałek, 26 kwietnia 2010 08:19:10
Pani Marzenko.Chętnie podzielę się uwagami na temat moich roślin,ale nie sądzę żeby były pomocne.Daleki jestem od przechwałek,ale jak określił to kolega z naszego Szczecińskiego Koła Miłośników Storczyków, rośliny mają u mnie jak w Hiltonie.Wystawa ogromnego okna kwiatowego południowa,automatyczna cieniówka otwierająca sie przy zbyt silnym nasłonecznieniu,klimatyzacja z możliwością regulacji cyklu dobowego temperatury,sterowane automatycznie nawilżanie,zamknięcie otwieranymi szybami od strony wnętrza domu etc.Budowa mojego okna kwiatowego była planowana ponad 20 lat temu na etapie budowy domu,a pełna realizacja trwała etapami parę lat.Było to trudne i przedsięwzięcie.Pewnymi sukcesami mogę się czasami pochwalić,chociaż porażek było i zapewne będzie niemało.Zapraszam więc na nasze zebranie PTMO w Szczecine.Spotykamy się raz w miesiącu.A mamy u siebie mnóstwo osób które uprawiają u siebie różne storczyki w warunkach dużo mniej komfortowych niż moje,osięgając o niebo lepsze wyniki. Najbliższe spotkanie odbędzie się 16 maja w niedzielę o godzinie 12:00 przy ulicy Dr Judyma 20 w Katedrze Hodowli Ptaków Użytkowych i ozdobnych ZUT w Szczecinie.Zapraszam serdecznie,nie tylko Panią.Pozdrawiam Wiktor.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl