Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Wystawa storczykow w Wiedniu
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Agata
E-mail: agata.rapacz@gmx.at
Data: poniedziałek, 10 stycznia 2011 14:12:44
Wszystkich zainteresowanych informuje, ze w dniach 5-20 marca 1911 roku w podwiedenskim Klosterneuburg odbedzie sie wystawa storczykow "orchidee 6-ciu
kontynentow".Pozdrawiam Agata
http://www.stift-klosterneuburg.at/veranstaltungen/5,8-internationale-orchideenausstellung-2011.html

Autor: Beata
E-mail:  
Data: poniedziałek, 10 stycznia 2011 19:32:35
Chyba 2011 rok?!

Data: poniedziałek, 10 stycznia 2011 20:12:06
Przepraszam, oczywiscie .

Autor: Małgosia
E-mail: m.wegner@op.pl
Data: wtorek, 11 stycznia 2011 20:01:52
Swoją drogą fajnie było by zobaczyć na żywo taką wystawę z 1911r
Agatko dzięki za info na maila - już się wpisuje na listę

Data: środa, 12 stycznia 2011 21:24:42
Chcialam jeszcze dodac, ze planowany jest przyjazd kilku sprzedawcow, na temat szczegolow nic jeszcze nie wiadomo.Jedynym pewniakiem jest Kopf-orchideen.de.
Elementami dodatkowymi bedzie wystawa kamieni szlachetnych wystepujacych na wszystkich 6 kontynentach.Mnie osobiscie bardzo podobalo sie na poprzedniej wystawie w Klosterneuburgu stanowisko z pozlacanymi orchideami francuskiej firmy.Bardzo orginalna bizuteria.
Jesli bede znala wiecej szczegolow (mysle, ze bedzie to w okolicach polowy lutego)na pewno powiadomie.Serdecznie pozdrawiam Agata.

Data: czwartek, 13 stycznia 2011 18:57:38
Witam serdecznie.Probowalam sie czegos dowiedziec u organizatora wystawy, ale dalej wiem, ze nic nie wiem.Czy moze niewiele wiecej wiem.Tylko tyle, ze jak juz pisalam bedzie na pewno Kopf-Orchideen, jakis sprzedawca z Ekwadoru i prawdopodobnie jeszcze dwoch, ale kto, oni sami dokladnie nie wiedza.Zazwyczaj na takich wystawach (bazuje na latach poprzednich), jest co najmniej kilku wystawcow. Wszyscy sprzedawcy beda przez caly czas trwania wystawy, czyli od 5 do 20 marca.To tyle z nowinek.Pozdrawiam Agata

Data: piątek, 4 marca 2011 11:59:37
Okazuje sie, ze wbrew wczesniejszym zapowiedziom organizatorow, nie wszyscy sprzedawcy beda przez caly czas trwania wystawy .Dzisiaj na austriackim forum wyczytalam np., ze Kopf-Orchideen.de bedzie tylko w pierwszy i ostatni weekend.Sprawdzilam-taka sama informacje Kopf podaje na swojej stronie internetowej.Pozdrawiam Agata

Data: środa, 9 marca 2011 21:09:00
https://picasaweb.google.com/105920695887240702867/20110309OrchideenAustellungKlosterneuburg2011#
pare zdjec z powyzszej wystawy

Autor: Krasnal
E-mail: kkrasnal@op.pl
Data: środa, 9 marca 2011 22:46:55
No naprawdę jest co oglądać. My będziemy tam 12.03. Czy dużo jest sprzedawców i czy są ciekawe rośliny do kupienia?

Data: czwartek, 10 marca 2011 07:18:28
Ze sprzedawcami to nie jest za ciekawie.Jeden sprzedawca z Ekwadoru i dwoch krajowych.Jest jeszcze Kopf-Orchideen, ale z tego co wiem tylko w pierwszy i ostatni weekend.Mysle jednak, ze jest z czego wybrac.Ale ze wzgledu na Pana moge napisac, ze jest spory wybor Bulbophyllum .

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl