Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Dwa pytania
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Jarosław J. Janeczek
E-mail: bopp@box43.pl
Data: sobota, 8 lutego 2003 16:46:17
Witam
w jakich warunkach i gdzie najlepiej przechowywac pylkowiny Phalkow?? lub innych?? przez jaki okres nadaja sie do zapylenia?? (chodzi mi oczywiscie srednio, bo wiem ze roznie bywa)
I jeszcze jedno pytanie, kilka phalenopsisow stoi na parapecie, na ich lisciach zebralo sie troche kurzu, czym najlepiej to wytrzec?? tak zeby zebrac kurz i inne niepotrzebne rzeczy ktore sie tam nagromadzily, moze woda utleniona bedzie dobra??
Pozdrawiam
Jarek

PS. Jako ze wiadomosc nie zawiera zadnych zdjec, miala isc na forum storczyki, ale serwer mi jej tam nie postawil, wiec zwracam sie z prosba do opiekujach sie tamtym forum o naprawienie tego malego bledu

Autor: Piotr Piesik
E-mail: Piotr.Piesik@storczyki.org.pl
Data: sobota, 8 lutego 2003 09:39:42
Witam.
Nie odpowiem na pierwszą część zapytań-nie gromadzę pyłków i nie zapylam kwiatów.Ale na drugą częś pytania dotyczącą kurzu-najprościej usunąć kurz pod strumieniem wody pod ciśnieniem.Przy storczykach o mocnych szerokich liściach oczywiście wilgotna ściereczka.Woda utleniona do mycia raczej się nie nadaje.
PP

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: sieminsk@uci.agh.edu.pl
Data: sobota, 8 lutego 2003 16:26:04
Witam,
może to przejęzyczenie i może Jarkowi chodziło o wodę destylowaną, która nie zostawi żadnych plam na liściach po ich oczyszczeniu?
Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Jarosław J. Janeczek
E-mail: bopp@box43.pl
Data: sobota, 8 lutego 2003 16:46:18
Witam
Pani Grazyno, ma Pani racje, chodzilo mi o wode destylowana a nie utleniona, nie wiem jak mogem pomylic te wody gdyby byl to srodek nocy, gdy pisalem ta wiadomosc, to mialbym na co zrzucic wine, ale w srodku dnia
Dziekuje i pozdrawiam
Jarek

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl