Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  wymienię
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Barbara Bawej
E-mail: duszka16@op.pl
Data: sobota, 5 listopada 2005 16:00:54
Witam. chętnie powymienima sadzonki storczyków, ja moge zaoferować phaleanopsis aphrodite i cztery kolory cymbidium, jest jeszcze miltopsis. Pozdrawiam Basia

Autor: Iwona
E-mail: petronella362@poczta.onet.pl
Data: sobota, 5 listopada 2005 16:23:10
Witam
Jakie kolory cymbidiów posiada Pani do wymiany, i jakie storczyki Panią interesują w zamian.
Pozdrawiam Iwona

Data: sobota, 5 listopada 2005 16:35:55
Witam, jest różowe i żółte, (róz przekwitł, a żółty zaczyna) dwóch pozostałych jeszcze nie wiem, gdyż trzy z nich w tym te nie kwitnące dostałam jako potężne rośliny i muszę je porozsadzać. Wiem jednak, że wszystkie miały inne kolory. Mogę zaorefowac pakiet trzech szczepek więc każe cymbidium będzie inne. Ja jako początkujący "stroczykowiec" przyjne prawie wszystko. Pozdrawiam Basia

Autor: beata
E-mail: prokopiuk@aster.pl
Data: sobota, 5 listopada 2005 16:49:14
Pani Basiu a skąd Pani wie że ma Pani phal Aphrodite? - jeśli to była fiszka w doniczce z główką afrodyty na beżowym tle to jest to tylko oznaką firmy o tej nazwie która je sprzedaje - natomiast czysta aphrodite wygląda tak:
http://images.google.pl/images?q=phal+aphrodite&hl=pl
Przepraszam jeśli się pomyliłam w odczytaniu Pani wypowiedzi , ale wiele osób początkujących myli fiszkę firmy z taką samą nazwą przyznaną phalaenopsisowi.
pozdrawiam
beata

Data: sobota, 5 listopada 2005 17:09:07
Pani Beatko, byłam na podanej stronie i na 99,9% mam ph. aphrodite. Dzięki za podanie strony. Basia

Autor: Joanna Nowak
E-mail: nowakmj@o2.pl
Data: sobota, 5 listopada 2005 17:22:27
Mam propozycię, aby podawać skąd dana osoba jest. Wydaje mi się, że to znacznie ułatwiłoby taką wymianę. Nie mówiąc o nawiązaniu np bliższej znajomości. Asia z Katowic

Data: sobota, 5 listopada 2005 18:05:28
Ja jestem z okolic Kutna

Autor: Iwona
E-mail: petronella362@poczta.onet.pl
Data: sobota, 5 listopada 2005 18:11:30
A ja jestem z Kielc.

Autor: Joanna Nowak
E-mail: nowakmj@o2.pl
Data: sobota, 5 listopada 2005 18:48:00
Oj, chyba to wcale nie ułatwi wymiany, chyba że jakieś sugestie np wystawa w Sosnowcu. Pani Basiu czy Pani się może na nią wybiera? Mam 2 takie same phalenopsisy (w plamki) i 2 oncidium (varicosum?), więc o ile byłaby Pani zainteresowana to po jednym mogłabym się pozbyć.

Data: sobota, 5 listopada 2005 21:07:04
Pani Asiu, jesli chcemy, to możemy. Mój mąż często jeździ przez Kielce więc wykorzystamy faceta .

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl