Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  UPRAWA WAZONOWA
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Marzena L.
E-mail:  
Data: poniedziałek, 22 września 2008 23:07:48
Przeprowadzke przezyje, o to raczej nie trzeba sie martwic. Mnie zdarzylo sie "przeprowadzac" roznie: z pakami, kwiatami, o roznych porach roku...
Najwazniejsze sa korzenie- mysle, ze powinna Pani wyjac rosline ze szkla (niech juz sie nie kisi w tym mokrym podlozu) i zostawic np. na rozlozonym papierze aby wszystko przeschlo.

Autor: Agnieszka P
E-mail:  
Data: wtorek, 23 września 2008 13:35:49
Dziekuje pani Marzeno za odpowiedz. Tak wlasnie zrobilam dzis rano bo zauwazylam ze plesn postepuje. Mam nadzieje ze jutro dostane przesylke z gruba kora, wiec jutro wsadze go w ta kore, ale do jutra jakos musze go przetrzymac, i to na zewnatrz, bo przeciez nie znow w podlozu.. Zreszta je wyrzucilam. Myslalam zeby oprzec na lisciach nad naczyniem z woda albo wilgotnym keramzytem, dobry pomysl czy bedzie mu zbyt wilgotno? Dodam ze kaloryferow na razie nie wlaczam wiec nie mam zbyt cieplo w domu, noca jest jakies 19st, za dnia 20-21.
Przy okazji pytanie- czy wyparzacie Panstwo nowe podloze?

PS Wieczorem postaram sie zalaczyc zdjecia.

Autor: Agnieszka P
E-mail:  
Data: wtorek, 23 września 2008 13:40:24
A o przeprowadzke sie martwie bo to juz trzecia zmiana w ciagu niecalych 2 tygodni a jutro bedzie czwarta- nowe podloze. A podobno storczyki nie lubia czestych zmian, no i mamy wrzesien, tez nienajlepsza pora na przesadzanie, no chyba ze potraktujemy to jako koncowke lata
Te korzenie chcialabym czyms opryskac bo dwie koncowki korzeni tez pokryly sie plesnia, czytalam o biosepcie lub sposobie domowym- czosnek w doniczce,a moze jest cos lepszego?

Autor: Krasnal
E-mail: kkrasnal@op.pl
Data: wtorek, 23 września 2008 13:42:44
Polecam PHYSAN 20

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl