Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Reanimacja Phalaenopsisa- lekcja poglądowa
  Strona:    Poprzednia    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Dorota Fijałkowska
E-mail:  
Data: niedziela, 14 kwietnia 2013 12:09:52
A może ktoś wie jak uratować taką roślinę, która miała pęd kwiatowy ze środka, przekwitła i nie bardzo chce dalej żyć. Kwitłą długo, dostałam ją prawie dwa lata temu i miałam nadzieję, że wypuści nowy przyrost z boku, albo na pędzie kwiatowym, ale nic z tego. Teraz dostałąm drugiego takiego biedaka i chciałabym go uratować, bo przykro patrzeć jak roślinka umiera.

Autor: Me xD
E-mail: umbra_x@wp.pl
Data: niedziela, 29 grudnia 2013 19:30:53
Witam! Kupiłam storczyka i wiem ze trzeba go reanimować. Nie wiem ile korzeni obciąc ale wydaje mi się ze chyba wszystkie. Zastanawiam się nad sama roślinką roślina matka ma dziecko i to dziecko ma dziecko na to by mi wyglądało wiecej zdjec mogę wstawić tutaj albo na maila chociaż są kiepskiej jakości i za to przepraszam. Podłoże było bardzo mokre i przegnite i kwiat był bardzo mokry narazie sie suszy i nie wiem jak do tego podejść... mógłby mi ktoś pomóc?

Autor: kaciarynka
E-mail: kaciarynka@wp.pl
Data: piątek, 23 stycznia 2015 17:17:24
witam po jakim czasie mam zaczac podlewac normalnie storczyka po tym wlozeniu do kermazytu? moj stoi juz miesiac i mam wrazenie ze woda z podstawki nie nawilza go gdyz liscie jeszcze gorzej sie pomarszczyly i uschly

Autor: malgorzata
E-mail: malgorzataborowik150888@interia.pl
Data: czwartek, 7 stycznia 2016 17:35:36
Witam. Zaczęłam tydzień temu reanimację nowo zakupionego storczyka falka. Obcięłam korzenie niestety wszystkie bo były zgnite, włożyłam w keramzyt po czym umieściłam doniczkę na podstawku z wodą. Dzisiaj zauważyłam pleśń na korzeniu (jeśli można to tak nazwać), który znajduje się w keramzycie. CO ROBIĆ? POMÓŻCIE

Autor: Klaudia26
E-mail:  
Data: środa, 27 lutego 2019 10:30:31
Witam serdecznie
Dostałam storczyka zaniepokoił mnie stan korzeni więc zajrzałam, usunęłam te suche a takie zostały. Storczyk będzie żył?

E-mail:  
Data: środa, 27 lutego 2019 10:38:43

Autor: Marta
E-mail:  
Data: środa, 27 lutego 2019 20:14:07
Ma przed sobą długie życie przy należytej opiece. Przeczytaj wszystkie te posty powyżej. Marta

E-mail:  
Data: sobota, 2 marca 2019 17:39:31
Witam serdecznie zaczęłam cztery dni temu reanimacje 2 faktów w keramzycie ale zauważyłam plesn czy robią coś nie tak? Proszę o radę?

Strona:    Poprzednia    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl