|
Autor: |
Jurek Błaszczyk |
|
E-mail: |
jurekbe@poczta.fm |
|
Data: |
środa, 28 lipca 2010 21:47:55 |
Witam uprzejmie,
Pani Mario, w odpowiedzi Grażyny na pytanie pana Tomasza o "sesję storczykowo-fotograficzną" jest przecież 100% prawdy Ja sam nie umiem, nie chce mi się robić takich zdjęć, więc jeśli wysyłam, to byle-jakie, nikt mnie nigdy nie zrugał. Natomiast przyznaje się, że wysyłając coś nowego do Galerii sam Grażynę proszę, czy może na przykład coś zrobić z tłem, które było w naturze czarne, ale mi wychodzi niebieskie, itd. itp., mnóstwo usterek mnie jako fotografa, są poprawiane
Co do prezentacji, to wprawdzie zawsze uważałem, że warto udzielać się raczej w Galerii, niż prezentować, ale aż z ciekawości zerknąłem do archiwalnych postów z grupy Prezentacje i widzę, że jest tak, jak to czułem, znaczy lepiej Rocznie tyle samo prezentacji, udział w nich Grażyny jakby mniejszy, znacznie mniejszy Sandry Znaczy są nowi prezenterzy 
Jeszcze powiem, że z pozycji uprawiacza w 99% dwóch rodzajów - Coelogyne i Chiloschista, kolejne lata są nudne - coś kwitnie, co już kwitło, nawet się nie chce aparatu z szuflady wyjąć. Nowe gatunki, to rzadko jakoś chcą zakwitnąć, stąd mniejsza aktywność.
Pzdr Jurek |
|
|