Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Lycaste lasioglossa x skinneri
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Wanda
E-mail: wabert@tin.it
Data: niedziela, 29 października 2006 15:26:34
Pani Sandro,
dzièkujè bardzo za zalàczone zdjècie . Pani informacje o czasie zakupu rozwialy moje wàtpliwosci do adaptacji lycaste w cieplejszym klimacie, bo gdzies wyczytalam, ze temp. max nie powinna przekraczac 27°C. No, ale jesli ta krzyzowka kwitnie po minionym piekielnym lecie to nie ma problemu. Czekam oczywiscie na prezentacjè kwitnàcej rosliny . Mialbym ochotè zapytac, czy w Pani ogrodzie zimowym to nie ma jakiegos termometru, aby przyblizyc trochè zakres temperatur w okresie spoczynku
Pozdrowienia
Wanda

Autor: Sandra Wawrzyniak
E-mail: cass@poczta.onet.pl
Data: czwartek, 16 listopada 2006 19:59:42
No i zakwitła

A co do temperatur w okresie spoczynku to mniej więcej 10-12-15 stopni, ale bywało i +3 ...

pozdrawiam
Sandra

Autor: Jarek Sułek
E-mail: motylik@poczta.onet.pl
Data: piątek, 17 listopada 2006 07:23:35
Gratulacje !!! - wspaniała roślina, dodatkowo kwitnienie w miesiącach późno jesiennych jest fajną sprawą - pozdr. J. Sułek.

Autor: Wanda
E-mail: wabert@tin.it
Data: piątek, 17 listopada 2006 10:40:31
Pani Sandro,
bardzo czekalam na tè prezentacjè i wyrazy zachwytu skladam dzisiaj juz po raz drugi, bo wczesniejszy moj post siè nie ukazal, musialam cos gdzies nie tak kliknàc.
Mòj lycaste dotarl do mnie w ostatnim dniu pazdziernika i zaraz dostrzeglam 3 pàki kwiatowe. Niestety, dzien pòzniej musialam go przesadziC z uwagi na biale kuleczki w podlozu. Pozniej dowiedzialam siè, ze to ptychogaster (rodzaj plesni, gdyby ktos tak jak ja nie wiedzial), wiec nie bylo to az tak palàce. Na szczèscie moj storczyk zniosl dobrze wszystkie zmiany i pàczki pomalutku, ale rosnà
Pozdrowienia
Wanda

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl