Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Wystawa w Warszawie
  Strona:    Poprzednia    1  2  [3] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Halina Roszkowska
E-mail: halina.roszkowska@paphiopedilum.pl
Data: wtorek, 18 września 2007 16:58:31
Pani Wando, co do Warszawy, to mam nadzieję, że lada dzień na stronie orchidalia.pl pojawią się kolejne zdjęcia innych członków WTMO, które być może pokażą warszawską wystawę jeszcze innym okiem.

No, a Kraków, hmmm... zazdroszczę tym, którzy tam będą. Ostatnio mi się coś nie składa

Pozdrawiam
Halina

Autor: Agnieszka Chmara
E-mail:  
Data: wtorek, 18 września 2007 19:25:00
Witam

Również dziękuję za fotorelacje i odnośniki do stron na których można zobaczyć więcej.
I mam pytanie na stronie Pani Haliny, na zdjęciu podpisanym Orchidmania i na stronie Pana Arka jest foto pięknego orchidarium w kształcie szkatuły (niestety nie jestem w stanie rozszyfrowac opisu na karteczce na wieku). Czy to orchidarium Sandry ? Czy jakaś część ekspozycji WTMO ?
Właścicielowi chciałabym powiedzieć że ma przepiękny sposób wyeksponowania kwiatów

pozdrawiam
Agnieszka

Autor: arek
E-mail: corralus@o2.pl
Data: wtorek, 18 września 2007 19:41:17
Witam

Tak ta szkatuła to własność Sandry, każdemu sie podobała...:-)

Przy okazji dziękuję za miłe słowa pod moim adresem.
Pozdrawiam
Arek

Autor: Agnieszka Chmara
E-mail:  
Data: wtorek, 18 września 2007 20:31:13
...w takim razie, Sandra masz najładniejszy z dotychczas widzianych przeze mnie "sposobów" do uprawy maluchów. Gdybyś wprowadziła takie orchidaria do oferty swojego sklepu byłoby rewelacyjnie

pozdrawiam

Autor: Wanda
E-mail: wabert@tin.it
Data: wtorek, 18 września 2007 21:47:37
Pani Halino,
dziekuje za informacje i czekam dosc (nie)cierpliwie
Wanda

Autor: Anna
E-mail: 365dni@interia.pl
Data: środa, 19 września 2007 19:01:47
Kochani!

dziękuję za piękne foty i bardzo żałuję, że nie mogłam tym razem dojechać do Warszawy Tym bardziej się wściekam, bo zdjęcia naprawdę dowodzą, że było co oglądać...

Ech, może następnym razem...

Pozdrawiam wszystkich - Anna

Autor: Anna
E-mail: anna@roslin-menazeria.net
Data: środa, 19 września 2007 22:12:31
Witam,
pooglądałam wszystkie dostępne zdjęcia i pamiętam te kwiaty z wystawy i mogę śmiało stwierdzić, że uchwycone obiektywem są nawet piękniejsze...
niż widziane własnymi oczami
Przepiękne zdjęcia! Gratuluję!!
Szczególnie Halince, zmiana aparatu, obiektywu i oczywiście dobra ręka, dały zdjęcia zapierające dech!
Pozdrawiam,
Anna

Data: środa, 19 września 2007 22:35:19
Jeeej, chyba się zarumieniłam, dziękuję, Aniu za pochwały, ale faktycznie dawno nic mnie tak nie uskrzydliło, jak ta zmiana aparatu

Pozdrawiam
Halina

Data: czwartek, 20 września 2007 09:19:12
Witam,
rozmowa przybrala kierunek techniczny, wiec wykorzystam sytuacje, aby zapytac Panstwa czy moj cyfrowy canon power shot A20 nadaje sie do robienia zblizen? Te wychodza mi jakos wyjatkowo nieostre i nie wiem czy jest to wynikiem moich nieumiejetnosci technicznych czy tez tym aparatem niewiele da sie zrobic?
Serdeczne pozdrowienia
Wanda

Data: czwartek, 20 września 2007 10:45:53
Pani Wando, Pani modelem chyba trudno robić zbliżenia. Ma 3-krotny zoom optyczny, mój poprzedni kompakt - Olympus - miał 10-krotny i to dawało już jakąś możliwość robienia makro.

Proponuję pooglądać forum przyrodnicze:
http://www.fotoprzyroda.pl/
Użytkownicy podają na ogół informacje, jakim aparatem robią zdjęcia. Kupić sobie model, który się do tego celu bardziej nadaje

A przed zakupem jeszcze duuużo poczytać, filtrując przydatne informacje. Na przykład tu:
http://www.cyberfoto.pl/
Ja czytałam przez ponad rok...

Pozdrawiam
Halina

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: czwartek, 20 września 2007 12:40:23
Witam,
dziękuję wszystkim za odwiedziny na mojej stronie. Podpisałam dzisiaj prawie wszystkie zdjęcia jeżeli chodzi o ostatnią wystawę w W-wie, zapraszam.

Pani Wando, może pani robić makro. Według danych technicznych Canon PowerShot A20 robi makro przy zachowaniu odległości 16cm, dodając zoom x3, można coś już osiągnąć. Tylko należy pamiętać o zachowaniu tej odległości od fotografowanego przedmiotu.

Pozdrawiam
ewka

Data: czwartek, 20 września 2007 17:08:54
Bardzo dziekuje obu Paniom
Jak widze mam aparat bardzo kiepski, fotografem jestem jeszcze gorszym, ale poczytam i pocwicze, moze mi wyjdzie jakies ladne powiekszenie
Z serdecznymi pozdrowieniami
Wanda

Data: sobota, 22 września 2007 12:36:11
W oczekiwaniu na zdjęcia z wystawy krakowskiej zapraszam do jeszcze jednej galerii warszawskiej:
http://www.orchidalia.pl/index2.html

Autorce, Lidii Aniśkowicz udało się poza roślinami i aranżacją ustrzelić też parę osób... Hmmm...

Zapraszam i pozdrawiam
Halina

Strona:    Poprzednia    1  2  [3] 

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl