Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Mech torfowiec
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Aneta
E-mail: lamariquita@poczta.onet.pl
Data: poniedziałek, 19 marca 2007 13:55:15

Witam,
Czy może ktoś z bardziej doświadczonych "storczykarzy" wie, gdzie można dostać mech torfowiec do storczyków ? Czy można go dostać w zwykłym sklepie ogrodniczym czy tylko u hodwców lub na wystawach orchidei? Tylko, proszę nie odpisujcie, że jest w orchidsklepiku czy gdzieś indziej w internecie, bo jakoś nie mam zaufania do zakupów w necie.
Pozdrawiam.

Autor: Ilona
E-mail: ayloona@onet.pl
Data: poniedziałek, 19 marca 2007 16:37:29
Witam,
Jaka miejscowość Cię interesuje?
Ja wiem, gdzie kupić w Warszawie
Pozdrawiam

Autor: Grażyna Sz.
E-mail: grazyna_sz@op.pl
Data: poniedziałek, 19 marca 2007 17:51:19
Witam,
Rozumiem obawy, ale jeśli chodzi o Orchidsklepik, to według mnie nie należy się bać !!!

Pozdrawiam
Grazyna Sz.

Autor: Anna
E-mail: 365dni@interia.pl
Data: poniedziałek, 19 marca 2007 19:12:44
Mech sphagnum z Orchidsklepiku to najlepszy mech, jaki miałąm okazję testować, a storczyki uprawiam już parę ładnych lat. Polecam. Charakteryzuje się wyjątkową trwłością i jest bardzo długi (więc np. nie wylatuje z koszyczków).
Jest on prasowany. Z jednej paczki 1,5 litra spokojnie uzyska Pani podłoże na kilkanaście sporych koszyków.

Anna

Data: wtorek, 20 marca 2007 14:59:43
Witajcie,
Przepraszam, że odpisuje dopiero teraz, ale nie miałam wcześniej możliwości. Dziękuje serdecznie za wszystkie rady.Interesują mnie miejsca na terenie W-wy, więc będę wdzięczna za wzkazowki
Pozdrawiam

Data: wtorek, 20 marca 2007 16:27:27
Hej
Jeśli Warszawa to ja Ci pomogę
Jest w Aninie taki sklep o nazwie FloraPoint. Mają tam między innymi produkty z Orchidsklepiku, w tym i mech. Dokładny adres znajdziesz w necie.
Pozdrawiam
Ilona

Data: środa, 21 marca 2007 12:14:53
Wielkie dzięki!
Pozdrowienia

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: środa, 21 marca 2007 18:25:08
Pani Ilono,

Ta informacja bardzo jest dla mnie przydatna . Mieszkam w Warszawie i do Flora Point w Aninie nie raz jeździłam. Nie przyszło mi nigdy na myśl, że tam można dostać jakieś akcesoria storczykowe. Ceny tam z pewnością nie są niskie, ale bardziej się opłaca warszawiakom nawet dojechać tam z odległej dzielnicy niż pokrywać koszty wysyłki z orchid sklepiku. Mam nawet tel. kontaktowy do tej kwiaciarni w W-wie Aninie (z którego zwykle korzystam, gdy przymierzam się do odwiedzenia sklepu) (022)812-78-76 www.florapoint.pl

Data: środa, 21 marca 2007 18:28:37
Ja akurat do FloraPoint mam blisko, zaledwie parę kilometrów, i jestem tam częstym gościem

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl