Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Pytanie
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Aneta
E-mail: lamariquita@poczta.onet.pl
Data: środa, 21 marca 2007 18:01:42
Witam,
Ten problem nurtuje mnie już od dłuższego czasu i wreszcie odważyłam się napisać . Jestem ciekawa, co się dzieje ze storczykami, których nikt nie kupił, bo są już przekwitnięte lub w złym stanie . Wiem, że niektóre centra jak Obi czy Tomaszewski przeceniają je, ale co potem, kiedy nawet przecenione nie znajdą właścicieli? Czy tak po prostu je wyrzucają? Jakoś nie chce mi się wierzyć. Może oddają je wtedy za darmo w dobre ręce. Wolałabym się zaopiekować nawet takim zmaltretowanym, biedniutkim storczykiem niż go wyrzucić. Jeżeli ktoś ma informacje o tym, gdzie można dostać takie storczyki "po przejściach" to proszę o info.
Pozdrawiam

Autor: Marta Uścieńska
E-mail: martusc@o2.pl
Data: środa, 21 marca 2007 22:25:20
Nie przekażą. Wolą wyrzucić na dzikie wysypisko [stara żwirownia] np. w Lowęcicach [łowęcicach] położonych na zachód od Wrocławia. Ludność miejscowa to zbiera, reanimuje i w oknach stoją nietypowe, piękne kwiaty. Domyślam się kto to robi ale nie złapałam za rękę. Sądzę że większość tych firm tak robi. Oszczędności dla zwiększenia zysków i nie muszą odprowadzać podatku od darowizny. M. U.

Autor: Jurek Błaszczyk
E-mail: jurekbe@poczta.fm
Data: środa, 21 marca 2007 22:56:20
Na polityce, także obi-polityce się nie znam, ale:
Piękna ta Pani opowieść o zachodniowrocławskiej ludności miejscowej jest Dodes'ka-den Kurosawy mi się przypomniał
Pzdr Jurek

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl