Autor: |
gwiazdka |
E-mail: |
|
Data: |
czwartek, 20 marca 2008 21:27:00 |
Osobiście jestem zadowolona z falków in vitro. Zakupiłam je na Allegro jakieś pół roku temu. W opisie była informacja, że w słoiku znajduje się 10-20 sadzonek (trudno określić ile ich naprawdę jest, bo są splątane. I to był pierwszy problem. Z ciekawości otworzyłam słoik i nie było odwrotu - trzeba było je szybciutko wysadzać, bo podłoże zaczęło gnić. W rzeczywistości w słoiku nie było nawet 20 sadzonek tylko 50 !!! Z tej ilości, a były naprawdę mikroskopijne sadzoneczki, obecnie przyjęło się i wspaniale rośnie 20 sztuk. Więc uważam, że się opłacało, bo jedna sadzonka (a w przyszłości mam nadzieję piękny storczyk) wyniosła mnie 2,50 zł. Chyba nigdzie za taką cenę nie nabędziemy storczyka nawet w najbardziej opłakanym stanie. Nic tak nie cieszy jak możliwość obserwowania wzrostu tych pięknych roślin, a uprawa wcale nie jest taka trudna: moje stoją na zachodnim oknie, podlewam je raz na tydzień a ostatnio zaczęłam je bardzo delikatnie nawozić. Obecnie wszystkie sadzonki puszczają kolejne, młode listki. Polecam !!! |
|
|