Autor: |
Jerzy Dziedzic |
E-mail: |
info@orchidarium.pl |
Data: |
sobota, 29 marca 2008 12:48:17 |
W alfabetycznej galerii z miniaturami zmieniłem też limit pozycji (liczbę wyświetlanych zdjęć indeksu na jednej stronie) z 200 na 100. Strona szybciej się teraz wyświetla i powrót do indeksu z widoku pojedynczego zdjęcia jest zawsze prawidłowy. Galerię alfabetyczną z listą tekstową (bez miniatur) pozostawiłem bez zmian.
Czy ktoś chciałby mieć WYBÓR liczby miniatur wyświetlanych na jednej stronie tej galerii (na przykład 50, 100, 150, 200 miniatur na stronie)? Mogę to dodać do Ustawień galerii, ale nie jestem pewien, czy to ma sens? Jeśli będą głosy na TAK, zrobię to.
Niestety nie mogę podzielić na mniejsze podstrony wyświetlania lat w galerii chronologicznej i lata bogate w fotografie wyświetlają się wolniej, a powrót do indeksu z widoku pojedynczego zdjęcia nie zawsze jest poprawny. Wynika to z faktu, że strona "wydłuża" się podczas ładowania zdjęć i przeglądarka głupieje. Można łatwo przejść do prawidłowej pozycji indeksu (czyli tej przeglądanej ostatnio w oknie pojedynczego zdjęcia), klikając strzałkę przy polu adresu u góry okna przeglądarki po zakończeniu ładowania strony. Strona wtedy przesunie się do tej pozycji (To zawsze działa w Firefoxie, a nie zawsze w Internet Explorerze - pytania "dlaczego" należy kierować do Microsoftu...).
Pozdrawiam,
Jerzy

|
|
|