Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Ogród Botaniczny w Singapurze
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Łukasz Musiałek
E-mail: 999lukasz@INTERIA.PL
Data: środa, 2 kwietnia 2008 23:10:16
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Chciałbym pokazać kilka zdjęć z ogrodu botanicznego w Singapurze. Kilka dni temu z przedślubnej, niespełna rocznej podróży po Azji powróciła moja przyjaciółka Margo z przyszłym mężem Olivierem. Setki zdjęć, godziny opowiadań. Ja oczywiście od razu wychwyciłem te zdjęcia, które przedstawiają to co "tygrysy lubią najbardziej" . Okazało się że zdjęcia te powstały specjalnie dla mnie
Zaprezentuję tylko wybrane, te najlepszej jakości. Przedstawiają one różne storczyki, niekoniecznie rzadkospotykane, ale niewątpliwie piękne.
No to zaczynamy. Zapraszam do Singapuru

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

p.s. Mam nadzieję że się podobało. Na mnie największe wrażenie wywarło zdj, nr 21, a Wam które się najbardziej spodobało?
a jakby ktoś wiedział jak się coniektóre nazywają, to proszę pisać. Numerki są dla ułatwienia komunikacji

pozdrawiamy,
Łukasz
& Margo z Olivierem

Autor: ania
E-mail:  
Data: środa, 2 kwietnia 2008 23:31:56
a może jakies foto tego ogrodu botanicznego?

bo póki co oprócz chyba dwóch fot to reszta "marketowe hybrydy"

Autor: Marta
E-mail: martusc@o2.pl
Data: środa, 2 kwietnia 2008 23:42:34
Było na co popatrzeć. W tamtejszym klimacie nawet na kamieniu by urosły .A już Vandy skojarzyły mi się z mleczami na łące.Tam to mają klawe życie. Dziękujemy. Marta

Autor: Piotr Markiewicz
E-mail: piotrmar@yahoo.co.uk
Data: czwartek, 3 kwietnia 2008 00:30:23
Mi najbardziej ostatnie się podoba takie trochę arachnisowatete , moze to renathra albo ich krzyżówka?

Aniu kimkolwiek jesteś nie ośmieszaj się, uwierz mi że jest odwrotnie i może z 5 roślin dosyć podobnych do zaprezentowanych to byś znalazła w hipermarketach.

Serdeczne pozdrowienia Łukaszu!

Piotr

Autor: Jarek Sułek
E-mail: motylik@poczta.onet.pl
Data: czwartek, 3 kwietnia 2008 07:28:47
Dziękuję Panie Łukaszu za tę prezentację!Wszak nie często mamy okazję pooglądać zdjęcia orchidei z tak odległego miejsca.Mnie najbardziej podobała się ostatnia fotka - pozdr.Jarek z Kielc.

Autor: Łukasz Musiałek
E-mail: 999lukasz@INTERIA.PL
Data: czwartek, 3 kwietnia 2008 14:12:02
do Ani:
wątpię żeby którakolwiek była hybrydą hipermarketową, ale skoro tak twierdzisz, to daj znać gdzie można je kupić, bo byłbym zaintresowany...

A co do zdjęć z "pokrojem ogólnym" ogrodu to muszę spytać czy takowe ma, ponieważ było tyle zdjęć że nie sposób ich spamiętać. Jak tylko jakieś się znajdą to je zamieszczę
pozdrawiam
Łukasz

Autor: Grażyna.
E-mail: natalisia@interia.eu
Data: czwartek, 3 kwietnia 2008 18:41:06
Taaak panie Łukaszu,mnie również bardzo podoba się zdjęcie nr.21 ,śliczne te Vandy.Dziękujemy.

Autor: Mariola
E-mail: piechol3@op.pl
Data: czwartek, 3 kwietnia 2008 21:05:17
Witam!

Dziekujemy za prezentacje, rosliny przepiekne. Zdjecie kilkunastu vand robiwrazenie, takze inne rosliny sa piekne. A szczegolnie spodobaly mi sie kolory vandowatych 8,10,11. W singapurze to maja one zycie

Pozdrawiam Mariola

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl