Autor: |
Jagoda Palkon |
E-mail: |
TomTramway@charter.net |
Data: |
niedziela, 6 kwietnia 2008 00:04:58 |
Wyglada na to, ze nie tylko ja zagladam na ta strone codziennie.Bardzo dziekuje za podpowiedzi jak zmniejszyc zdjecia do wyslania.Jak podejrzewalam, jest to proste jesli ma sie "cyngiel".Ja nie mam tego programu.Moj program graficzny zmniejszyl mi tylko zdjecie do ok. 150KB a to wciaz za duzo.Nawet mi nie przyszlo do glowy zawracac czas panu Jerzemu.Postaram sie o ten program jak najszybciej.
Pani Malgorzata ma racje co do nazewnictwa.Dla mnie wszystkie
lady-slipper sa pantofelkami. Powinnam napisac Cypripedium calceolus.Tutejsze w Nowej Anglii maja kolor rozowy.Pierwszy raz widzialam je kilka lat temu, przyjaciel wiedzial ze interesuje sie kwiatami i w pewny wiosenny dzien zaprosil mnie na spacer do lasu .Nie uszlismy dalego od drogi gdy zobaczylismy pierwsze rozowe malenstwo. Nie mialam ze soba aparatu Od tego czasu obiecywalam sobi, ze sie wybiote w tamtym kierunku na spacer ale nigdy nie znalazlam czasu. Dwa lata temu wybieralam sie do Polski w ostatni tydzien maja,tymbardziej bylam zajeta przed wylotem ale pantofelek mi chodzil po glowie. Bylam u znajomej,wyjezdrzajac spod jej domu przez szybe w aucie mignelo mi cos rozowego.Prosze wyobrazic sobie mine mojej znajomej gdy widziala jak klecze na jej podjezdzie.Metr od asfaltu,wsrod zwiru przy duzym iglastym drzewie rosnie sobie pantofelek. W tamtym roku zakwitl w tym samym miejscu, a tak metr dalej zobaczylam rozete lisciowa dwoch nastepnych Powinny w tym roku zakwitnac.Sprawdzilam, jeszcze nawet nie wystartowaly.Gdy tylko cos bedzie widac zaras przesle zdjecia pod "gdzie rosna storczyki" Z powodu braku tego programu nie moge wyslac zdjecia z tamtego roku.
Serdecznie pozdrawiam
Jagoda
|
|
|