Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Problemy z wejściem do sklepiku
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Daniel
E-mail: dantelka@poczta.onet.pl
Data: sobota, 14 lutego 2004 23:53:48
Witam
Mam problem, mianowicie przy wchodzeniu do sklepiku nie zawsze, ale dosyć często wyskakuje ramka z napisem "IEXPLORER.exe wygenerował błedy i bedzie zamknięty przez system Windows. Musisz ponownie uruchomić program. Tworzony jest dzienik błędów" i wszystko się blokuje. Muszę od nowa wchodzić do internetu i na stronę Orchidarium. Czy ktoś ma podobne problemy? Czy to z moim kompem jest coś nie ok? i mam wirusa
Pozdrawiam Daniel

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka-m@freesurf.ch
Data: niedziela, 15 lutego 2004 11:23:19
Tez mam male trudnosci ale po kliknieciu na pare innych "wejsc" - wchodze i do sklepiku
AGA

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: niedziela, 15 lutego 2004 13:22:17
Mam wielką prośbę do wszystkich, którzy mają problemy techniczne ze sklepem - BARDZO proszę mnie informować, żebym miał ogląd, ilu osób to dotyczy. Przy tej okazji proszę też podać wersję systemu Windows i dokładną wersję Internet Explorera.

Z tego, co wiem, problem dotyczy Windows 98 i Windows ME w połączeniu z którąś wersją IE6, a żadne problemy nigdy nie występują w Windows 2000, ani XP. Prawdopodobnie też problemy nie występują w przeglądarkach Netscape ani Opera.
Czyli zanim znajdę rozwiązanie (konsultuję się z paroma specjalistami) wyjściem może być uaktualnienie systemu Windows (lub korzystanie z innego komputera z nowszym systemem). Znacznie prostszym rozwiązaniem jest zainstalowanie przeglądarki Opera (można z niej korzystać bez konfliktu z Internet Explorerem). Można ją pobrać z witryny Orchidarium, z Tucows lub z witryny Opera. Wersja podstawowa ma tylko trochę ponad 3 MB.

Jeszcze raz bardzo proszę o informacje o wszelkich problemach

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Tomasz Góral
E-mail: daruma@interia.pl
Data: poniedziałek, 16 lutego 2004 13:44:33
Pod Mozillą i Mozillą-Firefox (Firebird) w systemie Linux działa bez problemu.
Mozilla działa także pod Windowsem. Można ją pobrać ze strony http://mozilla.org/ lub http://mozillapl.org (wersja spolszczona). Mozilla jest programem całkowicie darmowym.

Tomek

Data: poniedziałek, 16 lutego 2004 22:08:17
Mój system to Win 2000 a przeglądarka IE 5,5
Daniel

Data: poniedziałek, 16 lutego 2004 22:17:57
Pewnie to obala moją teorię

Może tu wystarczy uaktualnienie do wersji 6 IE???

Jerzy

Data: poniedziałek, 16 lutego 2004 22:42:41

No nie całkiem zainstalowałem Opere i jak na razie jest wszystko ok.
Jeżeli będą zmiany zarazam znać.
Pozdrawiam Daniel.

Data: poniedziałek, 16 lutego 2004 22:48:13
Ufff....No to nie tak źle. Jeśli inne przeglądarki nie mają problemów, to ewidentnie to wina Microsoftu, co zdejmuje ze mnie trochę poczucia winy za ten bałagan

Dziękuję za informacje,

Jerzy

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.pl
Data: wtorek, 17 lutego 2004 07:11:24
Jeśli ma to jakieś znaczenie, to pod Win 2000 i IE 6.0 sklepu też nie ma. Nie wiem jak to wszystko statystycznie się u Pana przedstawia, ale np. moją witrynę około 60% odwiedzających ogląda pod Windowsem, więc nie można tego lekceważyć. Ponieważ pod każdą przeglądarką strona wygląda nieco inaczej, ja mam na stałe zainstalowane dwa systemy (Mozilla i Windows), aby na bieżąco móc poprawiać błędy.

Z pozdrawieniami,
Maria

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@cad.pl
Data: wtorek, 17 lutego 2004 07:58:07
A u mnie na win2000 z IE6 oraz winXP z IE6 nie ma żadnych problemów...

W.

Data: wtorek, 17 lutego 2004 09:19:59
Widocznie działanie przeglądarki zależy jeszcze od miejsca, w którym znajduje się komputer, albo od osoby, która jej używa .

Z pozdrowieniami,
Maria

Data: wtorek, 17 lutego 2004 14:10:10
Pani Mario, mój problem (jeśli brak problemu można tak nazwać ) polega na tym, że w ŻADNYM systemie i w żadnej przeglądarce nie występują u mnie żadne "białe dziury" ani komunikaty o błędach. Testowałem i zmieniałem to wszystko przez kilka miesięcy i nigdy nic takiego u siebie nie widziałem. Musiałbym pewnie pożyczyć od kogoś system z problemami i wtedy przejść przez cały kod w poszukiwaniu rozwiązań, tylko kto mi wyśle komputer

Problemy występują tylko w Internet Explorerze, tym "genialnym" dziele Microsoftu. Z mojej praktyki (i z informacji na specjalistycznych forach internetowych) wynika, że instalowanie w tym samym systemie kolejnych wersji Internet Explorera lub automatyczne instalowanie poprawek Microsoftu prowadzi do mieszania wersji plików IE na komputerze i poważnych (lub mniej poważnych) problemów z przeglądarką. Założę się, że w nowo zainstalowanym systemie (w Windows 98, czy jakimkolwiek) nie byłoby żadnych kłopotów ze sklepem.

Temat jest konsultowany. Jeśli specjalista coś wymyśli, poprawię.....

Jerzy

Data: wtorek, 17 lutego 2004 16:26:07
Panie Jerzy, komputer oczywiście mogę podesłać, jeśli zajmnie się Pan dokończeniem mojej witryny o ciekawych roślinach
To chyba już ostatni gwóźdź do trumny...Trzeba będzie chyba wrócić do Linuxa.

Z pozdrowieniami,
Maria

Autor: Grzesiek
E-mail:  
Data: środa, 18 lutego 2004 18:39:35
Witam u mnie wszystko od początku działa jak najlepiej mam prośbę do Pana Jerzego jeśli jest to możliwe to proszę umieścić w widocznym miejscu date aktualizacji asorytmentu ułatwi to nam wszystkim sprawdzanie czy w sklepie pojawiło sie coś nowego czy nie. Wydaje mi sie ze taka poprawka nie jest zbyt skomplikowana a jej wprowadzenie ułatwi korzystanie ze sklepu.
Pozdrawiam Grzesiek

Data: środa, 18 lutego 2004 18:52:31
Przyznaję, że to dobry pomysł - ktoś, kto już raz wszystko przejrzał, nie będzie musiał sprawdzać pozycja po pozycji, czy coś się zmieniło, czy nie .

Wprowadzę datę przy wejściu do sklepu.

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Grzesiek
E-mail:  
Data: środa, 18 lutego 2004 19:41:00
Cieszę się że mój pomysł okazał sie przydatny.
Pozdrawiam Grzesiek

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl