Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Uwaga! chwalę się
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Dana
E-mail:  
Data: wtorek, 2 września 2008 15:52:28
Od czerwca jęczę na cały eter, że u mnie posucha. Dziś wzięłam lupe i co widzę? Jeden falek wypuszcza boczną odnogę, trzy cattleye będą kwitły. Dendr.phal, które posadziłam bez korzeni tylko bulwy szt 5, wszystkie mają korzenie i wypuszczają listki, dendrob. nobile również posadzone bez korzeni tylko przyrosty wypuszczają 6 nowych i ballerina 2 przyrościki. Ale jestem dumna!!! a jaka radość jejku!

Autor: ekolog
E-mail: ekolog2@poczta.fm
Data: wtorek, 2 września 2008 17:48:06
Wiem że nie jestem tu widziany ale pragne wyrazić to że to bardzo dobrze że ludzie potrafią cieszyć się z małych rzeczy z godnie ze słowami''i dostszec świat w ziarenku piasku''
ekolog

Autor: Wiktor
E-mail:  
Data: wtorek, 2 września 2008 21:46:31
Gratuluję.Pamiętam moją radośc z podobnych sukcesów u siebie.To jednak miłe hobby.Czekamy na zdjęcia kwiatów.Powodzenia w uprawie.Wiktor.

Autor: Kuba
E-mail: jakel1@wp.pl
Data: środa, 3 września 2008 00:36:07
Dana,przjymij moje gratulacje.Ciesze sie z Tobą,może niebawem zrobisz jakąś prezentracje,jeśli masz taką możliwość??

Autor: PESTKA@
E-mail:  
Data: środa, 3 września 2008 08:03:45
..a ja tylko moge dogwizdać z przytupem,,OJJJJ DANA DANA HEJJJJ,,!!!!! hihi

E-mail:  
Data: środa, 3 września 2008 08:05:15
do Ekolog; ojjj jesteś tu widziany jesteśśśśss nawet mile widziany

E-mail:  
Data: środa, 3 września 2008 08:13:03
Dzięki kochany Kubusiu! Sam wiesz jaka to szalona radość, nosi mnie po domu, już bym chciała, żeby kwitły ale jeszcze trochę to potrwa. Narazie tylko kwitnie brassolaeliocattleya Red Grab Kuan Miao, ale to nie moja zasługa, taką kupiłam. Mam nadzieję, że falki też przerwą strajk, bo w przeciwnym wypadku korzonki im poobgryzam. Głodzę je jak radziłeś. Są niezwykle dorodne jeśli chodzi o liście i korzenie, chyba nałozyło się ASAHI, i nawożenie, stąd ten efekt. Postaram się zrobić zdjęcia, jeśli mój prywatny fotograf nie zastrajkuje, a jeśli nawet, to byle czym ale zrobię.

Autor: Paweł
E-mail:  
Data: środa, 3 września 2008 09:05:24
Pestko, mów za siebie. Jeśi tak miło ci widziec na rtym forum szkodniki i trolle, to może przenieście tę wymiane uprzejmości na prywatna pocztę?

Ekologu, niestety jesteś tu widziany - ale faktem jest, jesteś niemile widziany przez coraz większą gruupę osób. Nie bądź bezczelny - zamiast zaśmiecać forum głupotami najpierw sam doprowadź kalteje do kwitnienia lub rozmnóż dendrobium, a potem dopiro pisz o "małych rzeczach".

Autor: Bozena
E-mail:  
Data: środa, 3 września 2008 09:38:28
popieram!!koncu to forum o storczykach a nie dyskusje prywatne

Autor: kasia84
E-mail: kasia.kaczmarczyk@wp.pl
Data: środa, 3 września 2008 15:56:51
DANA gratulacje, to wilkie szczęście patrzeć jak nasze kwiatki rosną rozwijają się i przynoszą wielka radość z każdego nowego korzonka lub pędu. czekamy na zdjęcia tak upragnionych kwiatów.
POZDRAWIAM KASIA

Autor: eliza
E-mail: elizabednar@yahoo.com
Data: czwartek, 4 września 2008 04:08:54
ciesze sie z toba i czekamy na zdjatka twoich cudeniek

E-mail:  
Data: czwartek, 4 września 2008 07:45:26
Chwileczkeee,bo chyba komuś coś sie w tej chwili pomyliło...To ,ze nie wzbudzaja we mnie agresji głupie teksty Ekologa i staram sie byc miła dla wszystkich forumowiczow (bo każdemu trzeba dac szanse) nie znaczy to wcale ,ze są to,,nasze prywatne pogaduszki,,Troche Cie ponioslo Paweł i za uprzejmość nie mam zamiaru nikogo przepraszac Bardzo prosze mi nie pokazywać palcem gdzie co i do kogo mam pisać (chociażby z racji wieku)Jesli kogoś draznią teksty Ekologa ,to najlepszym sposobem jest nie zwracac na niego uwagi i nie mieszac w to osob trzecich.

Autor: Anna
E-mail:  
Data: czwartek, 4 września 2008 08:22:40
Pestko, więc naprawdę "miło ci widzieć" tu Ekologa z jego tekstami?...

E-mail:  
Data: czwartek, 4 września 2008 08:52:33
Obie macie racje!Chłopak nie ma co robić i pajacuje, na co nie mamy wpływu, niegrzecznym nie można być, a jedynie ignorować, w końcu znudzi się . Piszcie lepiej o storczykach. Muszę wam się pochwalić ZNOWU. Kupiłam cattleyę hybryda według Sprzedającego. Okazało się, że to brassolaeliocattleya Red Crab Kuan Miao. Jest wprost przecudna. Kupując ją wydawało mi się , że gdzieś widziałam zdjęcia podobnej. Domownicy chcieli mnie zapakować do wariatkowa, tak się darłam i cieszyłam.

E-mail:  
Data: czwartek, 4 września 2008 11:29:40
haahahahhah Dana gratuluje nabytku

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl