Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  kwitnące dendrobium
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: niedziela, 7 września 2008 18:59:30
Witam!

Chciałabym pochwalić się pierwszym kwitnieniem dendrobium w "moich rękach". Nie dysponuję ogródkiem, ani normalnym balkonem, więc sukces kwitnienia w takich warunkach bardzo mnie cieszy . Latem dendrobium uprawiam razem z dwoma innymi storczykami za oknem w specjalnie skonstruowanej zadaszonej mini wiacie, chroniącej przed zachodnim słońcem i wiatrem, bo mieszkam na XII piętrze wieżowca. Dla chcącego nie ma nic trudnego. Moje dendrobium rozwinęło pąki kilka dni temu, a od wczoraj przy słonecznej pogodzie wydziela miły zapach .

Pozdrawiam

Autor: PESTKA@
E-mail:  
Data: niedziela, 7 września 2008 20:00:48
śliczne.Na 12 pietrze wieżowca storczyki Pięknie musi to wygladać.Przyznam ,ze nie posiadam w swojej kolekcji,ale lubie podziwiac je u innych.sliczny kolor!!!

Autor: kasia84
E-mail: kasia.kaczmarczyk@wp.pl
Data: poniedziałek, 8 września 2008 09:32:01
OJ PIĘKNE TE DENDROBIUM. ja się nie mogę doczekać kiedy moje zakwitnie, teraz rozpoczyna dopiero okres spoczynku czyli zero wody dużo słońca. zobaczymy czy się uda. pozdrawiam kasia

Data: poniedziałek, 8 września 2008 18:29:01
Witam

Dziękuję za miłe słowa . Myślę, że w okresie nadchodzącego ochłodzenia Pani dendrobium na pewno świetnie przygotuje się do kwitnienia. Proszę przysłać mi zdjęcie, jak u Pani zakwitnie.

Agnieszka

Autor: kasia84
E-mail: kasia.kaczmarczyk@wp.pl
Data: wtorek, 9 września 2008 08:29:37
dziękuje, na pewno zdjęcia bedą. za jakis czas. pozdrawiam kasia

Autor: Wanda N
E-mail: wawo101@wp.pl
Data: wtorek, 9 września 2008 09:30:48
Gratuluję, piękny kolor. Mamy od niedawna 4 dendrobia phalaenopsis - też pachną/szczególnie anna green/.Storczykami pasjonujemy się wspólnie z mężem i chcemy kupić jeszcze dendrobium nobile - tylko trudno na nie trafić.

Data: wtorek, 9 września 2008 21:49:48
Witam!

To dendrobium nabyłam na kiermaszu storczyków w Warszawie. Kosztowało ok. 60 zł, bo na wystawach orchidee nie są nigdy przecenione. Za to zwykle można dostać jakiś wymarzony gatunek

Pozdrawiam Agnieszka

Data: wtorek, 16 września 2008 11:22:50
Mamy nareszcie dendrobium nobile - kupione u Tomaszewskiego. Jest białe i pięknie pachnie !

Data: wtorek, 16 września 2008 11:24:10
W tym roku dendrobium nie było na wystawie.

Data: wtorek, 16 września 2008 18:49:41
Witam!

Przy okazji wyprawy do Tomaszewskiego widuję dendrobium, ale dawno nie spotkałam przecenionego. To z lila kwiatami kupiłam w pełni kwitnienia w lutym tego roku na wystawie w Bibliotece UW. Kosztowało sporo, ale nie żałuję, bo oprócz kwiatów, wypuściło na innej łodydze keiki

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl