Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Aktywator kompostu w płynie na bazie guano, jako nawóz do stroczyków?
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Mariola
E-mail: piechol3@op.pl
Data: poniedziałek, 15 września 2008 18:29:00
Witam!

Byłam dzisiaj w sklepie ogrodniczym i znalałam taki nawóz. Wydaje sie ze nadaje sie idealnie na jesinne nawożenie bo jego NPK wynosi 1,6 - 2,8 - 2,5. Ale czy na pewno moge nim nawozic storczyki? Zalaczam zdjecie co jest napisane na ulotce. Na opakowaniu nawozu bylo wspomniane ze polepsza wzrost rolin. Prosze o pomoc

Pozdrawiam Mariola

Data: wtorek, 16 września 2008 20:04:04
Moze jednak ktos odpowie?

Autor: Ania
E-mail:  
Data: wtorek, 16 września 2008 20:11:38
Mogę się mylić ale wydaje mi się że ten środek stosuje się na kompostowniku tj przy kompostowaniu odpadków organicznych

Data: wtorek, 16 września 2008 21:59:35
Aniu, ja wiem o tym ale wlasie chce sie dowiedziec czy moge nim nawozic storczykiw, czy w zadnym wypadku...?

Autor: Łukasz Musiałek
E-mail: 999lukasz@interia.pl
Data: wtorek, 16 września 2008 23:51:14
przecież tam jest wyraźnie napisane do czego służy ów preparat. jak na moje oko to nie widać tam nic nt nawożenia roślin!!!
i nie wydaje mi się żeby było to dobre dla storczyków, chyba że chcesz z kory, mchu i korzenii storczyków zrobić doniczkę peeeeełniuuusiąąąą koooompostuuuu
A tak na poważnie to ja bym nie ryzykował!!!
pozdrawiam
Łukasz

Autor: Paweł
E-mail:  
Data: środa, 17 września 2008 07:29:05
Ten środek przyspiesza rozkładanie kompostu i nie jest nawozem.Zamierzasz rozłożyć podłoże (i korzenie) na próchnicę?

Autor: Paweł
E-mail:  
Data: środa, 17 września 2008 07:31:05
PS. Owszem, pisze tam "podlewać raz w tygodniu..." ale podlewa się tym PRYZMĘ KOMPOSTU, a nie podłoże w którym rosną rośliny!

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl