Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Proszę o poradę
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Syberia
E-mail: agatawojtalewicz@wp.pl
Data: niedziela, 22 marca 2009 15:21:55
Mój storczyk ma na liściach grudki.Temat ten był już opisywany:http://www.orchidarium.pl/forum/read_thr.php?f=0&r=17365.Plamy na liściach mojego storczyka nie powiększają się i grudek nie przybywa.Kupiłam Biosept i nie wiem czy w takim przypadku go zastosować??? Jeżeli tak,to czy tym rozcieńczonym preparatem mam podlać storczyka czy spryskać tylko chory liść???
A tak w ogóle to mój kwiat ma się dobrze:ma nowe pąki i zaczyna wypuszczać nowy liść.Jedynie co zrobiłam gdy zobaczyłam te grudki to rzadziej go podlewam i zmniejszyłam wilgotność.Proszę o poradę czy zastosować Biosept?
Poniżej zamieszczam zdjęcia.Dziękuję i pozdrawiam.

Autor: kamill
E-mail:  
Data: niedziela, 22 marca 2009 16:36:33
nie jestem expertem ale mozna by podlac rozcienczonym srodkiem rosline ewentualnie opryskac rosline

Autor: adeluchna
E-mail: adela17_94@o2.pl
Data: niedziela, 22 marca 2009 18:20:14
Syberio na twoim miejscy starałabym się nie zraszać tego liścia, miałam taki przypadek, że pod wpływem wody plama na liściu zaczęła się powiększać i storczyk stracił liść sercowy i po jakimś czasie umarł.

Autor: Syberia
E-mail: agatawojtalewicz@wp.pl
Data: poniedziałek, 23 marca 2009 08:31:25
Dziękuję za podpowiedzi,spróbuje na razie nie stosować Bioseptu.Liścia na pewno nie będę zraszać,może te plamy jakoś się zasuszą-poczekamy.Tym bardziej,ze storczyk ma się dobrze

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl