Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Czy już pora wystawiać storczyki do cieplarki?
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Małgosia
E-mail: m.wegner@op.pl
Data: sobota, 4 kwietnia 2009 10:01:41
Tak się właśnie zastanawiam, czy już pora na wyniesienie cattley i innych "dworolubnych" storczyków na stałe pod folie? Jak myślicie czekać czy już można to zrobić?

Autor: kamill
E-mail:  
Data: sobota, 4 kwietnia 2009 12:06:18
ja mam dwa storczyki dworolubne jak to pani fajnie nazwala ale ja je wystawiam na godzine dwie na dwor zeby sie troche zachartowaly a potem do domu. ja szczerze bym poczekal do drugiej polowy kwitenia ewentualnie do maja

Autor: Małgosia
E-mail: m.wegner@op.pl
Data: sobota, 4 kwietnia 2009 12:42:13
Moje storczyki, lato spędzają nie pod gołym niebem a w cieplarce - tam jest w tej chwili 28stopni ciepła. W nocy znacznie spada temperatura i to właśnie o noc sie boję - do wystawienia mam ok. 30szt ,więc nie uśmiecha mi się latanie z nimi dwa razy dziennie po schodach do domu Czy ktoś z Państwa odważył się już wyeksmitować swoje do cieplarni?

Autor: Mariola
E-mail: apacz361@op.pl
Data: sobota, 4 kwietnia 2009 20:25:32
Ja tez jeszcze czekam z wyniesieniem do tunelu, bo w dzien owszem jest bardzo cieplo, ale noce zimniutkie Mam wiele rodzajow storczykow w tym cieplolubne i chyba tak jak zawsze wystawie je jak juz beda noce po 10*C

POzdrawiam

Autor: Anna
E-mail:  
Data: niedziela, 5 kwietnia 2009 07:32:16
Witam,
To nie jest dobry pomysł. Bezpiecznie można storczyki wystawić pod folię po 15 maja. Nasza pogoda nie jest stabilna i lubi płatać figle. Mogą być kosztowne .
Teraz można wynieść je na kilka godzin, jak jest ciepło i blisko do folii .
No i nie ma ich za wiele, bo faktycznie to zmęczy.
Pozdrawiam i ... cierpliwości .
Anna

Autor: Mariola
E-mail:  
Data: wtorek, 21 kwietnia 2009 15:52:54
Czy juz można do tunlu wkladac?

Pozdraiwma

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl