Witajcie! Chcę sie wybrać do Poznania i przy okazjii zachaczyc o jakis sklep ze storczkami,bo słyszałam,ze takie sklepy w Poznaniu sa.Czy znacie adresy??
w Poznaniu jest teraz chyba wystawa storczyków w Palmiarni a zdawkowa informacja o tym jest tutaj:
http://www.orchideasalon.pl/index.phpoption=com_content&task=blogcategory&id=3&Itemid=5
Monika
W Palmiarni jest wystawka i sprzedaż Łódzkiej firmy Salon Orchidei
Hybrydy i Rodzajowe Storczyki w dobrej kondycji; kwitnace lub prawie kwitnące
Zachwycające są rodzajowe dendrobia; Papiopedillum; Phalaenopsis i oczywiscie Cattleya; także Bulbophyllum.
Mnie przede wszystkim zauroczyły dendrobia - jednak z braku miejsca; ceny też nie najniższe - warunki uprawy na dzień dzisiejszy niestety nie mogę im sprostać - musiałam odpuścić
Papiopedilla przecudne - ceny także
dlatego skoncentrowałam się na przepięknych storczykach ziemnych - kupiłam jedną doniczkę (wyrosły 3 szt Cpripedium Calceolus w tym co najmniej 1 będzie kwitnąć tej wiosny )
Panie Witoldzie Hanaku - pamietam o warunkach zakupu - wszystkich występujących w naszej Polskiej Przyrodzie - storczyków atest pozyskania otrzymam - tak powiedział Pan na stoisku sprzedaży z Salonu Orchideii w Poznańskiej Palmiarni na moje kategoryczne żądanie świadectwa - pochodzenia zakupionego u nich; a rosnącego w Polsce w naturalnych środowiskach - Cypripedium Calceolus
pozdrawiam
Małgorzata