Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  catleya@vp.pl
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Natalia
E-mail: emicha27@interia.pl
Data: czwartek, 2 lipca 2009 18:26:59
Witajcie! Czy wiecie coś na temat osoby o adresie email: catleya@vp.pl ?? Zaproponowała mi kupno kilku Cattleyi....pomóżcie!

Autor: Agata
E-mail:  
Data: czwartek, 2 lipca 2009 23:08:56
Znam ten adres e-mail..Oj,proszę od tej osoby trzymać się z daleka..Miałam na wymianę storczyki i ta osoba zaproponowała mi takową wymianę ale zdjęcia storczyków które niby ma na wymianę wysłała mi z internetu,poprosiłam o zdjęcia całej rośliny i wtedy kontakt się urwał,może wyczuła że coś podejrzewam..
Jestem czujna na takie sprawy i nie pozwolę się oszukać,nie dawno na allegro pozbyłam się oszustki u której licytowałam ja i kilka innych osób,sprawa wyszła na jaw po przysłaniu mi na e-mail zdjęć owych storczyków..Miały to być botaniczne a okazały się zwykłymi sklepowymi hybrydami,sprzedająca jeszcze miała czelność straszyć mnie policją..Jakoś do dzisiejszego dnia cisza hehe..Proszę uważać na takie sprawy i dobrze że tu Pani napisała i mogę się wypowiedzieć co do tej osoby..Pozdrawiam..

Data: piątek, 3 lipca 2009 11:47:20
No własnie.....dziękuje za odpowiedź.Poprosiłam ta osobę o zdjęcia storczyków jak wyglądają teraz-po kwitnieniu i nie odpisuje od paru dni.....A miałam nadzieję na udana wymiane...Jeszcze raz bardzo serdecznie dziekuje!

E-mail:  
Data: sobota, 4 lipca 2009 00:24:07
Bardzo proszę
I proszę być czujną na takie sprawy..Pozdrawiam serdecznie..

Autor: Anna Gąsecka
E-mail:  
Data: niedziela, 5 lipca 2009 22:58:22
A ja kupowałam u tej Pani na allegro epiphyllum ponad rok temu zapłaciłam duzo kasy za nie przyszly do mnie w zlym stanie wyglądaly jak bardzo stare roslinki i w komentarzach przeczytałam że podobno ta osoba moze oszukać i że będzie to zwykłe epiphyllum czerwone lub różowe ,o dziwo zakwitły tak jak na fotkach ktore były pokazane przez sprzedającą na aukcji ,jeszcze wszystkie mi nie kwitły ale juz 4 z 8 pokazały swoje kwiaty,kiedyś kupiłam kilka fiołków są jeszcze male ale jeden ma pączka jak zakwitnie to napiszę czy to zwykły czy odmianowy.

E-mail:  
Data: niedziela, 5 lipca 2009 23:49:27
Akurat Pani się udało ale jak sama Pani przeczytała ta osoba może oszukać i na pewno to uczyniła nie jednej osobie..Ja jej osobiście nie ufam..
Nie lubię oszustów,sama jestem uczciwa i tego samego wymagam od innych

E-mail:  
Data: poniedziałek, 6 lipca 2009 00:30:18
Pani Agato w zupełnośći się z panią zgadzam ,może i miałam szczęście i mi się udało,zobaczymy co wyjdzie z fiołkami.

E-mail:  
Data: wtorek, 7 lipca 2009 00:18:50
Mam nadzieję że mimo wszystko będzie ok..Pozdrawiam..

Data: czwartek, 9 lipca 2009 16:17:44
W moim przypadku wyszło tak: ta Pani nie chciała podac swojego numeru telefonu < w celu dogadania się> jak poprosiłam o adres,bo niby mieszka koło Poznania a rosliny chciałam odebrac osobiscie odpisała,że tak naprawde jest z Warszawy i adresu nie podaje obcym ludziom a tak wogóle rosliny juz sprzedała...Zwykła oszustka! Odradzam!

E-mail:  
Data: czwartek, 9 lipca 2009 16:20:09
U mnie następny fiołek kwitnie i jestem zadowolona,a Tobie radzę popatrzeć na allegro za storczykami jest ich bardzo dużo ja dzisiaj kupiłam za niecałe 100zł piękną vande.

E-mail:  
Data: piątek, 10 lipca 2009 00:23:57
Mi już się nie mieszczą storczyki na parapecie,wiszą nawet w oknach i wszędzie gdzie się da,mam nawet orchidarium..
Vandy również posiadam ale najwięcej botanicznych Phal...

Data: sobota, 11 lipca 2009 13:56:07
Ja poszukuje tylko Cattleyi hybrydy ;]

Autor: krzysiek
E-mail:  
Data: czwartek, 16 lipca 2009 10:10:46
catleya@vp.pl to lyszpa ,marangai czy teraz Pivonia-2009 na Allegro.
Oszustka internetowa.Uważajcie !!

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl