Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Moje storczyki
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Magdusia
E-mail: dusia1986@interia.pl
Data: środa, 15 lipca 2009 17:40:19
Witam Wszystkich!
Od dłuższego czasu zaglądam na to forum, bardzo dużo się od Państwa dowiedziałam na temat hodowli i pielęgnacji storczyków. Mam w swojej kolekcji 13 storczyków (nie są one tak efektowne jak Państwa ) ale i tak chciałam się nimi pochwalić ;-). Hoduje storczyki od ponad roku, od samego początku zakochałam się w tych roślinkach. Mam w swojej mini kolekcji 5 Phalaenopsis, Doritaenopsis, 2 Cambrie, Paphiopedillum ( które niestety mi jeszcze ni zakwitło, ale ciągle czekam ), Dendrobium, Zygopelatum Louisendorf i Oncidium. Jeśli ktoś by znał pełne nazwy tych storczyków to proszę o pomoc;-)

Cambria

Dendrobium

cambria

Doritaenopsis

Oncidium

Phalaenopsis

Phalaenopsis,

Phalaenopsis,

Zygopelatum Louisendorf

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie ;-)

Autor: Jarek Sułek
E-mail: motylik@poczta.onet.pl
Data: czwartek, 16 lipca 2009 08:10:09
Pani Magdusiu!
Bardzo ładne rośliny i fotki!- życzę dalszych obfitych kwitnień i powiększania kolekcji(gdyż jak wszyscy wiemy- uzależnienie od tych pięknych roślin jest nieuleczalne i czyni prawdziwe "spustoszenie w psychice")-pozdrawiam serdecznie z Kielc!

Autor: Marta
E-mail: martusc@o2.pl
Data: czwartek, 16 lipca 2009 10:39:19
Ten pierwszy wygląda mi na Miltasia a Doritaenopsis to raczej hybryda Phalaenopsis. Marta

Autor: Magdusia
E-mail: dusia1986@interia.pl
Data: czwartek, 16 lipca 2009 15:40:52
Podpisałam je bo takie karteczki były do nich dołączone. Miltonie też posiadam ale niestety teraz nie kwitnie;-) Pozdrawiam serdecznie

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl