Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  e-Bay i Pay Pal
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Sylwia
E-mail:  
Data: poniedziałek, 12 lipca 2010 10:36:33
Chcąc kupować storczyki z e-Bay założyłam konto Pay Pal ale nabrałam wątpliwości wobec nalegania Pay Pal o umożliwienie dostępu do mojego konta bankowego z którego przelałam im niewielką kwotę. W związku z tym całym przedsięwzięciem mam dwa pytania:
1. jakie macie Państwo doświadczenia z kupnem storczyków w e-Bay?
2. -,,- -,,- -,,- _,,- z Pay Pal?
Dziękuję za odpowiedzi . Sylwia

Autor: Małgosia
E-mail: m.wegner@op.pl
Data: poniedziałek, 12 lipca 2010 11:49:31
Co prawda storczyków nie kupowałam, tylko grafiki z USA i nie było problemu - przelew na konto sprzedawcy był z pay pala błyskawiczny i bez większych problemów.
Nie przypominam sobie jednak by Pay Pal kiedykolwiek żądał ode mnie dostępu do konta, z którego zasilam ich konto.

Autor: pioras
E-mail:  
Data: poniedziałek, 12 lipca 2010 12:04:55
witam

mi taką opłatę też pobrano.. tyle, że została mi ona zwrócona. nie pamiętam jednak co trzeba było zrobić pozdrawiam

Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: poniedziałek, 12 lipca 2010 13:25:13
To normalna procedura sprawdzania uzytkownika, drobna kwota zostaje zwrocona i o ile dobrze pamietam nalezy wpisac na swoim koncier paypal co to za kwota - zagladajac do swojego konta bankowego. W UK przy zakupach na caly swiat paypal sprawdza sie bardzo dobrze.

Pozdrawiam

Autor: goccha
E-mail: walowa6@o2.pl
Data: poniedziałek, 12 lipca 2010 20:46:43
Kupowałam parę razy na e-Bay i płaciłam przez Pay Pal.
Ale wybrałam formę płatności z karty kredytowej - na której mam zresztą pod tego typu zakupy nieduży limit - wstępna opłata , która potem jest zwrócona to 6,50 zł.
Poza tym zaraz po dokonaniu płatności usuwam numer karty z systemu ,na co przychodzi mail potwiedzający z Pay Pal , zawsze można wrócić z tą procedurą.
W sumie u mnie sprawdziła się taka forma bez zarzutu.
Pozdrawiam

E-mail:  
Data: poniedziałek, 12 lipca 2010 21:38:28
Dalej nie rozumiem bo przelałam 50zł i tyle na koncie Pay Pal jest, więc kwota 6,5zł jest całkowicie pokryta, a żadnych zakupów nie dokonywałam. Nabrałam wątpliwości przy poleceniu udostępnienia mojego konta w innym banku. Są na nim moje główne pieniądze. Proszę o dodatkowe informacje. Wolę być świadoma ryzyka. W ostateczności skonsultuję się z moim bankiem. Sylwia

Autor: wojtek
E-mail: w.sierny@poczta.onet.pl
Data: poniedziałek, 12 lipca 2010 22:09:42
Pani Sylwiu z tego co pamiętam opłata ta jest pobierana i później zwracana gdy mamy do czynienia z płatnościami kartą kredytową a nie przy płaceniu z salda konta na paypalu.
Odnośnie podawania nr konta bankowego, jest to swojego rodzaju zabezpieczenie, aby móc przelać pieniążki z konta bankowego na paypal jest konieczny ten sam właściciel i właśnie dlatego jest potrzebny ten nr.
Sam nie raz płaciłem za pomocą paypala i uważam to za super rozwiązanie, zwłaszcza do płacenia za przedmioty kupione na ebayu, ponieważ plusem jest to, że można w bardzo prosty sposób odzyskać pieniążki gdy przesyłka zaginie bądź nie będzie zgodna z opisem.

Autor: Piotr Dobrzyński
E-mail: obuwik1@wp.pl
Data: poniedziałek, 12 lipca 2010 22:13:02
Również mam zarejestrowane konto na PayPal i robię od czasu do czasu zakupy na e-Bay i nie mam z tym żadnych problemów. Opłaty robię nie kartę kredytową tylko z konto PayPal po wcześniejszym przelaniu kwoty z normalnego konta na konto PayPal. Cała transakcja trwa 1-2 dni i myślę, że jest to najbezpieczniejszy sposób postępowania. Sprzedający jak do tej pory nie mieli żadnych pretensji, że wpłaty za zakupiony towar wpływają po kilku dniach od zakupu.

E-mail:  
Data: wtorek, 13 lipca 2010 10:02:39
Właśnie w ten sposób chciałam postępować i dlatego założyłam tam konto. Zaś numer mojego konta bankowego z którego dokonałam przelewu na PayPal niewątpliwie jest wykazany. Numer konta przecież nie jest tajny ale uostępnienie dojścia do niego, to już inna sprawa bo trzeba podać NIK i PIN. Skonsultuję się z moim bankiem. Sylwia

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl