deszczowo i zimno zaczął się lipiec, więc siedząc w domu warto podsumować co nam kwitło w czerwcu
A teraz cytat z Jerzego: "Jeśli ktoś nie wie, o co tu chodzi - już ósmy rok gromadzimy informacje o puli oznaczonych, nazwanych roślin uprawianych przez amatorów i ich okresach kwitnienia. Wszystkie informacje są na bieżąco dodawane do istniejącej na witrynie Orchidarium.pl bazy danych kwitnienia "Co kwitnie w..." (http://www.orchidarium.pl/co_kwitnie/gatunki/index.php)."
U mnie w czerwcu kwitło sporo roślin, w tym storczyków, niektóre prezentowałem na czerwcowym spotkaniu klubu Orchidea w Krakowie. Poza tym kwitły też takie drobiazgi jak:
Potinara
Pani Elu, bardzo proszę rośliny kwitnące wymieniać z łacińskimi nazwami, bo tylko tak je rejestrujemy w naszym zestawieniu. Podejrzewam, że mało kto wie co to jest "kukułka", o ile nie chodzi o ptaka .
Pani Grażynko podejrzewam, że pisząc Dactylorhiza maculata, również mało kto wie co to za roślina myślę , że jednak pani pewnie by wiedziała że nie chodzi o Daktyle. Ale tego nigdy nie wiadomo