Autor: |
julia |
E-mail: |
julianiemiecc@gmail.com |
Data: |
piątek, 14 marca 2014 22:27:58 |
witam zwracam sie z ogromna prozba o podopwiedz ,
dostalam phal. roslinka ma cudne kwiaty kiedy kwitnie , ale cos sie dzieje z lisciem , nie wiem za bardzo co to i jak z tym sie obchodzic oraz wypuszcza cosie obok obcietego pedu kwiatowego - i mam pytanie co to bo na korzenie mi nie wyglada - za ciemne jak dla mnie .
kwitnienie :
tak wyglada kiedy kwitnie jak dla mnie cudny 

stan liścia ktory mnie niepokoi :

korzenie po wycieciu i te cosie co wyrastaja

roslinka ogolnie

i jeszcze phal - nie mam pojecia jak kwitł ani czy cos sie uda z nim zrobic - znajoma go utopila i zalala stoze wzrostu skutkiem czego zostaly mu dwa dolne liscie tylko i kilka korzeni ...... poki co stoja te dwa liscie juz 3 tygdonie nic sie nie dzieje ani nowych korzeni ani nic innego - trzymac ? jest szansa na basai keiki ? nawozic jakos ?
korzenie i roslinka od dolu - tego liscia gornego juz nie ma zrobil sie zolty caly i odpadl ale dwa pozostale trzymaja sie twardo ...

widok roslinki od gory jeszcze z lisciem ktorego juz nie ma :

i z dnia dzisiejszego dwa listki trzymajac sie poki co jeszcze cynamon zostal :

kolejne pytanie - dendrobium totalnie zasuszone bylo ale stwierdzilam na oko ze korzenie keiki sa chyba jeszcze zywe wiec - zabralam to do domu i lezy sobie na sphagnum - z bialych niektore zrobily sie zielone - to dobrze ? jakas szansa jest ze cos z tego bedzie ????

i jeszcze cambrie mnie mecza - mam takie zdechlaczki - dostalam pseudobulwy w stanie jak na zdjeciach korzenie byly zbite w klebek razem ze sphagnum - pytanie jak im dogodzic zeby puscily mlode pseudobulwy ????
pseudobulwy:

|
|
|