Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  co z łodygą u Falka
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Monika
E-mail: mc112233@wp.pl
Data: czwartek, 18 sierpnia 2005 11:52:31
Witam
Proszę o poradę. Mój falek miał dwa pędy pięknymi kwiatami. Jakis czas temu kwiaty na jednym pędzie przekwitły. Zgodnie z radami z forum obcięłam łodygę nad 3 oczkiem i stało się. Cała łodyga uschła. Na drugiej właśnie zaczyna sie to samo - kwiatki powoli więdną. Nie wiem co robić, czy mam obcinać łodygę czy ją zostawic samą sobie???? Cała roślina jest w bardzo dobrej kondycji.Pozdrawiam

Autor: Iwona n
E-mail:  
Data: czwartek, 18 sierpnia 2005 13:40:32
Witam
Prosze sie nie martwic jest to jak najbardziej normalne , czasami lodyga poprostu usycha nie powtarzając kwitnienia. Z obserwacji moich falkow wynika ze jezeli maja zamiar zakwitnac powtornie to jest im obojetne czy ta lodyge sie obcina czy nie.Jezeli nie obciela Pani jeszcze drugiej lodygi to prosze ja pozostawic samej sobie . Jak zechce to zakwitnie a jak nie to uschnie
Pozdrawiam Iwona

Autor: Monika
E-mail: mc112233@wp.pl
Data: wtorek, 23 sierpnia 2005 11:04:34
Witam
Druga łodyga rzeczywiście trzyma się dobrze. Tę uschniętą obcięłam zupełnie. Dziękuję za poradę. Poniewaz jestem początkująca w tych sprawach byłam zaniepokojona moim falkiem. Teraz będę czekać na kolejne kwitnienie. Pozdrawiam serdecznie

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl