Na ostatniej wystawie storczyków w Dreźnie kupiłam Dendrobium. Wydawało mi się (o! ja naiwna ), że w opakowaniu jest fiszka, ale w domu okazało się, że nie ma . Mieli tego dość sporo. Może ktoś z Forumowiczów rozpozna co mi właśnie kwitnie? Będę wdzięczna .
Bardzo ładne. Czy możesz zamieścić zdjęcie całej rośliny i czy kwiaty pachną? Podoba mi się ta czerwona warżka, a całości dopełniają takie ozdobne ,,włoski,,. Bardzo zdobne. Marta
Ja niczego nie wyczuwam . Może gdyby stało w słońcu, ale stoi na północno-wschodnim parapecie...
I zdjęcie całej rośliny. Na razie to tylko 1 pęd, czekam na nowy... . Jest posadzone w plastikowej doniczce, w mchu, czeka na przesadzenie, ale po kwitnieniu. Do zdjęcia wstawione do glinianej doniczki, bo inaczej nie bardzo chce stać .
Niestety, nie mam pojęcia u kogo kupiłam . Kupowałam kilka roślin, u kilku sprzedawców, nie notowałam co u kogo. Ale z moich poszukiwań najbardziej pasuje mi Dendrobium Sweet Dawn.
Grażynko, jak Twoje dendrobium? zakwitło ponownie? Moje od 2015 r. rozrosło sie dość sporo, w zeszłym roku nawet puściło pączka ale zasuszyło.
Ciekawa jestem jak Twoja roślinka sobie radzi
W końcu się doczekałam. Zakwitło po 3 latach oczekiwania, tylko 2 kwiatki ale dobre i to. Sporo sie jednak rozrosło i liczę że w końcu się zaaklimatyzowało więc kwiaty jeszcze będę na nim oglądać.