Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  FATALNY KWIAT płyta CD na wymianę.
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Tomek
E-mail: photographer@tlen.pl
Data: sobota, 27 sierpnia 2005 21:31:18
Jeśli ktoś jest zainteresowany to mam w/w film zgrany na płytę CD. Jest to bardzo ciekawy film dokumentalny o orchideach. Bardzo chetnie wymienię się tą płytą na jakiegoś storczyka.
Jeśli ktoś będzie zainteresowany wymianą niech pisze na maila.

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@interia.pl
Data: sobota, 27 sierpnia 2005 22:23:33
Nie to rzebym się czepiał, ale rozumiem, że najlepiej na takiego storczyka wyrwanego nielegalnie ze środowiska naturalnego...

Czy mi się wydaje, czy jest to próba czerpania korzyści z cudzych praw majątkowych ? (i to w dodatku przy niewielkim wkładzie własnym w tenże proceder)

W.

Autor: Anna Kamińska
E-mail: ankamin1@wp.pl
Data: niedziela, 28 sierpnia 2005 08:30:52
Panie Witku,
podpisuję się pod Pana postem.

POzdrawiam. Ania

Data: niedziela, 28 sierpnia 2005 09:41:26
Panie Witku, wydaje się Panu. Gdbym chciał czerpać korzyści majątkowe wystawił bym ta płytę na allegro lub znalazł inny sposób. To jest tylko propozycja z mojej strony, poszukuję storczyków, bo zacząłem się nimi interesować od pewnego czasu i chciałbym zacząć je hodować, jednak nie ukrywam faktu, że są to drogie rośliny i nie za bardzo stać mnie na nie. Nie chodzi mi o dorosłe rośliny tylko o jakieś szczepki lub sadzonki, nic więcej. Jeśli chce Pan to może skorzystać jeśli nie to proszę się nie czepiać.

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@interia.pl
Data: niedziela, 28 sierpnia 2005 11:29:12
Jako, ze z uporem uprawia Pan crossposting, to i ja się przyłączę:

Jeśli już nagrał Pan ten program i czuje potrzebe podzielenia się nim - to miło. Ale proszę tego nie robić w tej formie, jaka została zaproponowana w pierwszym liście.
Gwarantuję, że szybciej uzbiera Pan ciekawą kolekcję wykazując się bezinteresownością.

"Jeśli chce Pan to może skorzystać jeśli nie to proszę się nie czepiać."
Nie - nie skorzystam,choć nie oglądałem tego filmu nad czym boleję. A mój list wynika nie z zawiści czy szczególnego uwielbienia dla praw autorskich, ale raczej z faktu, że podejście jakie Pan reprezentuje na dłuższą metę przy tym hobby się nie sprawdza.

To tyle z mojej strony.
W.

Data: niedziela, 28 sierpnia 2005 14:11:15
Macie Państwo rację. Faktycznie orchidee mają fatalny wpływ na psyche jestem tego przykładem.

Za jakiś czas postaram się znależć coś do kompresji i skompresować ten film na tyle by można było go udostępnić przez internet tak by każdy zainteresowany mógł go pobrać, oczywiście za friko ) ponieważ jest warty obejrzenia i każdy orchideomaniak powinien go zobaczyć.

Pozdrawiam, przepraszam i proszę źle o mnie nie myśleć.

Data: niedziela, 28 sierpnia 2005 22:01:04
Zgodnie z obietnicą umieszczam link do strony, na której umieściłem film. Film nie jest rewelacyjnej jakości ale musiałem skompresować na tyle by zmieścił się na serwerze. Obejrzeć idzie więc nie jest źle.
Oto adres strony:

http://orchidmix.tripod.com/

W razie jakiś problemów proszę pisać na maila, ale sprawdziłem parę razy i nie powinno ich być.

Pozdrawiam.

Autor: Zoya78
E-mail: zoya78@o2.pl
Data: wtorek, 6 września 2005 14:48:06
wielka szkoda, ale mnie sie strona otwiera z bledem a filmu niet...

pozdrawiam
Zoya

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl