Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Importy
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Grzesiek
E-mail: gbielecki@neostrada.pl
Data: sobota, 3 września 2005 17:07:01
Cześć Jerzy, powiedz masz może jakieś wieści o importach o ile pamiętam to cześć powinna być już jakiś czas temu w Polsce, zaczynam się niepokoić czy rośliny zdążą się przystosować po tak długiej podróży.
Pozdrawiam Grzesiek

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: sobota, 3 września 2005 17:35:15
Cóż, chyba nie sądzisz, że rośliny od półtorej miesiąca podróżują sobie po świecie...

Nie jest wykluczone, że wszystkie trzy opóźnione importy trafią do Polski w przyszłym tygodniu. Natomiast równie dobrze może to być za dwa tygodnie... Jak będę znał konkrety, powiadomię...

Na przesyłkę z Royal Orchids czekam od dwóch miesięcy. Firma przestała odpowiadać na e-maile na początku lipca, zaraz po tym, jak przesłałem na ich konto 5000 dolarów. Potem z internetu zniknęła ich witryna, a na koniec przestali podnosić telefony. Po interwencji za pośrednictwem ambasady tajlandzkiej PODOBNO mają wysłać rośliny w przyszłym tygodniu... Okaże się... Uwierzę, jak dotknę roślin i to przypadkiem będą storczyki, a nie maniok... Polecam tę firmę wszystkim, którzy chcą robić karierę jako krwiopijcy storczykowi... Od razu na dzień dobry można sprawdzić, czy ma się do tego odpowiednią wytrzymałość nerwową....

Pozostałe importy są po prostu opóźnione przez papierkowe problemy, ale idą normalnie, bez ekscesów... najprawdopodobniej będą pod koniec tygodnia... obydwa na raz oczywiście, żebym miał więcej na głowie jednocześnie...

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Grzesiek
E-mail: gbielecki@neostrada.pl
Data: sobota, 3 września 2005 17:58:07
Dzieki za informacje, wobec tego cierpliwie czekam.

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@interia.pl
Data: sobota, 3 września 2005 17:58:23
Ojojoj... Jerzy...zaczynam się niepokoić... ostatnio pisałeś, że problemy są z Saigon Orchids & Flora z Vietnamu, a teraz się okazuje, że z Royal Orchids z Tailandii, w którym to transporcie są moje dwa Pecteilis..... ???
W połowie lipca wg poprzedniej wypowiedzi wszystko było jeszcze OK...
Zatem z którą firmą są problemy - z vietnamską czy tailandzką ??
W.

Autor: Jurek Błaszczyk
E-mail: jurekbe@poczta.fm
Data: sobota, 3 września 2005 21:10:22
"Royal Orchids - zniknęła ich witryna"
Może zmienili nazwę na gorzej brzmiącą?

Pzdr Jurek

Data: czwartek, 8 września 2005 06:46:08
Grzecznie dopytuję się o jakieś nowe wieści i odpowiedź na moje pytanie...

W.

Data: czwartek, 8 września 2005 12:01:24
Witek - nie bardzo wiem, co właściwie mam wyjaśniać... napisałem już, że prawdopodobnie wszystkie trzy opóźnione importy trafią do Polski w tym lub w przyszłym tygodniu.... napisałem, że powiadomię, jak będę znał konkrety...

Jerzy

Data: czwartek, 8 września 2005 18:08:00
No i są dwa konkrety...

Storczyki z Royal Orchids (Tajlandia) zostały dziś odprawione i będą jutro u mnie. Wysyłka paczek w przyszłym tygodniu. Jak zwykle części roślin brakuje, ale cieszę się, że w ogóle coś przyszło... Chyba w nagrodę za poprzednie kłopoty sama odprawa odbyła się bez najmniejszego problemu jako absolutnie pierwsza bezproblemowa odprawa w historii moich importów...

Storczyki z Simanis Orchids (Indonezja) zostały dziś wysłane z Dżakarty. Nie wspominam o odprawie, żeby nie zapeszyć...

Jerzy

Data: czwartek, 8 września 2005 19:27:42
Świetnie - właśnie o takie informacje mi chodziło

Dzięki.
W.

Autor: Krzysiek Nabialczyk
E-mail: astroboy@wp.pl
Data: piątek, 9 września 2005 19:53:16
Witam!

Panie Jerzy, mam ogromną prośbę, aby oba zamówienia z Royal Orchids oraz Simanis Orchids przesłać jednocześnie. Czy nie był by to problem?

Pozdrawiam
Kris

Autor: Witold Dobrzyński
E-mail: witolddobrzynski@wp.pl
Data: piątek, 9 września 2005 22:05:21
Jurku, jeżeli są takie rokowania to myślę, że i tak osobom,które składały zamówienia z 2 firm wyślesz rośliny jedną przesyłką?
Czekamy na dalsze wieści.

Pozdrawiam

Witek

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl