Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  a jak często podlewać?
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Asia
E-mail: joannagrz1@wp.pl
Data: sobota, 12 listopada 2005 10:18:37
Chciałam się jeszcze zapytać jak często należy podlewać i nawozić phalaneopsisa, który zgubił właśnie kwiaty. Jest to mój pierwszy storczyk, dlatego nie za bardzo wiem co robić Dziękuję za wyrozumiałość.
Pozdrawiam

Autor: Karolina
E-mail: kiniasta@o2.pl
Data: wtorek, 15 listopada 2005 14:32:26
Droga Joasiu,
mialam podobny problem az wkoncu sprobowalam rad innych forumowiczow i efekty sa zdumiewajace poczytaj co ja zrobilam ze swoim kwiatuszkiem i jak doczekalam sie nowych pakow))
http://www.orchidarium.pl/forum/read_thr.php?f=0&r=3946

Autor: Asia
E-mail:  
Data: środa, 16 listopada 2005 18:26:21
dziękuję!
a ma Pani jeszcze jakiegoś storczyka, czy nadal tego jednego? Pytam, bo chyba zaraziłam się storczykami i już myślę o następnych
Pozdrawiam serdecznie!

Autor: Karolina
E-mail: kiniasta@o2.pl
Data: środa, 16 listopada 2005 19:28:43
Nie kupowalam innych, dopoki nie odratowalam tego ktorego mialam Balam sie, ze sie nie uda, ale w rezultacie przekonalam sie, ze hodowla tych pieknych kwiatow wcale nie jest taka trudna, tylko trzeba wiedziec jak to robicA teraz kiedy juz ma ponad 10 pakow, obiecalam sobie ze powieksze rodzine storyczykow w moim domuNaprawde robi sie z tego nalog

Autor: Anna B.
E-mail:  
Data: czwartek, 17 listopada 2005 13:37:44
Hej, zaraz zaraz! To że storczyk stracił właśnie kwiaty nie znaczy jeszcze ze choruje!!! Kwiaty nie utrzymują się na orchidei cały rok bez przerwy, moze po prostu skończył kwitnienie i tyle, nie mozna tego traktować jak problem! To przecież normalny cykl życia rośliny! Trzeba poczytać dział o wymaganiach rośliny) na tych stronach internetowych albo na www.storczyki.org i zastosować się do wskazówek. Przedwczesne działania reanimacyjne, jeśli nie są konieczne - mogą zabić.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl