Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  orchidarium
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: maciej
E-mail:  
Data: wtorek, 20 grudnia 2005 19:59:17
witam serdecznie wszystkich
Jestem zainteresowany zakupem nowego orchidarium czy moze ktos wie gdzie moge zakupic orchidaria poza orchi sklepikiem. bardzo prosze o pomoc i adresy miejsc gdzie dostane witryny

Autor: Basia Bawej
E-mail: duszka16@op.pl
Data: środa, 21 grudnia 2005 22:06:19
Witam, też jestem tym tematem zainteresowana, więc czekam razem z Tobą. Basia

Autor: Basia Bawej
E-mail: duszka16@op.pl
Data: środa, 21 grudnia 2005 22:07:41
Witam, też jestem tym tematem zainteresowana, więc czekam razem z Tobą. Basia

Autor: Anna B.
E-mail:  
Data: czwartek, 22 grudnia 2005 08:07:43
Chyba was rozczaruję, ale nie sadzę żeby ktoś inny sprzedawał w Polsce orchidaria... Zakładam, że w poszukiwaniu innego sprzedawcy chodzi o chęć kupienia taniej. Niestety, jest to ciagle artykuł luksusowy, więc drogi. Pozostaje samodzielne zbudowanie orchidarium na stronie głównej znajduje się świetny artykuł na ten temat. Ja mogę dodać do niego jedynie tyle, że zbudowanie orchidarium (jestem właśnie w trakcie budowy mojego) znakomicie ułatwia zastosowanie ramy z metalowych kątowników, a nie robienie całości z klejonego szkła. Zapewnia to znakomite możliwości wyjmowania szyb, a co za tym idzie dodawanie w przyszłości bocznych źródeł światła, przeciagnięcie kabli, umocowanie szklanych drzwiczek, zrobienie wentylacji itd.

Autor: Patrycja Słaby
E-mail: patrychas@poczta.onet.pl
Data: czwartek, 12 stycznia 2006 11:17:43
Witam
Jestem na etapie wstepnego planowania orchidarium , choc na razie wiażące decyzje jeszcze nie zapadły Mam pytanie dotyczace kątowników, które lepsze aluminiowe czy metalowe-żelazne?? Pozdrawiam Patrycja S.

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@chello.pl
Data: czwartek, 12 stycznia 2006 11:22:40
Żelazne bardzo szybko zaczną korodować (nawet pokryte farbą antykorozyjną!) i są ciężkie . Zdecydowanie polecam aluminiowe. Nawet gdy pokryją się kiedyś warstewką tlenku aluminium, to będzie to biała warstwa; no i są dużo lżejsze

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Maria
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.pl
Data: czwartek, 12 stycznia 2006 11:46:34
Witam,
W pomieszczeniu dla storczyków mam wszystkie półki robione z kątowników aluminiowych. Profile aluminiowe zostały też użyte to zrobienia poprzeczek dla storczyków wiszących. Nie wiem, ile to kosztowało, ale sprawdza się super! Wciąż wyglądają jak nowe, nie wspominając o komforcie w przypadku przesuwania, przekładania czy mycia takich elementów.

Z pozdrowieniami, Maria

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl