Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  nowa książka
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: marek
E-mail: m.siwik@wp.pl
Data: sobota, 1 lipca 2006 12:03:18
w katalogu Klubu dla Ciebie ( www.kdc.pl ) znalazłem nową pozycję książkę " Storczyki " za całe 9.99 . Czy ktoś to już widział na żywo ? Warte jest swojej ceny ?

Pzdr.

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@chello.pl
Data: sobota, 1 lipca 2006 12:17:02

Nazwisko autora mówi samo za siebie...
Nie widziałam tej książki, ale każda nowa pozycja wzbogaca nasz ubogi w słowo drukowane rynek storczykowy...

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Agi
E-mail:  
Data: sobota, 1 lipca 2006 14:33:24
ksiażki z tego katalogu można zamawiać telefonicznie - nr 022 51 75 175 i przez internet na podanym wyżej adresie i e-mailem serwis@klubdlaciebie.pl i faxem 022 51 75 151

Autor: Anna Kamińska
E-mail: ankamin1@wp.pl
Data: piątek, 7 lipca 2006 20:38:33
Moim zdaniem zawsze warto przeczytać coś nowego, zwłaszcza, że po polsku. A cena niższa chyba być nie może ? Znając rynek wydawniczy to jest czysta okazja

Autor: Lidia Aniśkowicz
E-mail: lidia@aniskowicz.pl
Data: sobota, 8 lipca 2006 08:40:32
Witam,
Tyle że do poczytania to tam chyba tak za wiele nie ma . Wg opisu książka ma format zbliżony do A5 i zaledwie 68 str. Dla porównania czasopismo "Kwietnik" też ma tyle stron przy blisko dwa razy większym formacie.
Pozdrawiam,
Lidia Aniśkowicz

Autor: Bartek
E-mail: bartek9654@gazeta.pl
Data: niedziela, 9 lipca 2006 15:27:01
,Chyba' robi dużą różnicę...- jak to już ktoś dawno zauważył. Należy więc najpierw książeczkę przeczytać, żeby mieć jakiś pogląd na jej zawartość marytoryczną.
A co do ,Kwietnika', to o storczykach piszą tam tyle co kot napłakał, więc takie porównanie obu pozycji niczego nie daje.

Bartek

Autor: Halina Roszkowska
E-mail: idea@idea.net.pl
Data: niedziela, 9 lipca 2006 18:24:20
Lidko,
zbyt delikatnie się wyraziłaś, to ja teraz powiem dobitniej, chociaż też książki nie widziałam i nie kupię.

Nie "chyba", ale "na pewno" nie ma w niej dużo treści, mimo że jej autorem jest sam Lutz Röllke.
Na rynku niemieckim są 2 pozycje tego autora: jedna liczy 230 stron i kosztuje w Amazonie 15 Euro, druga - 64 strony za 7 Euro. Tę pierwszą mam, jest dobra, chociaż w dobie internetu też pozostawia niedosyt.

Nie mam zamiaru uprawiać antyreklamy, kto będzie chciał, kupi, chociażby dla samych fotografii, które pewnie są śliczne.

A swoją drogą, nie widząc książki na oczy, a tylko znając jej cenę, można chyba pewne logiczne wnioski wyciągnąć?

Pozdrawiam
Halina Roszkowska

Autor: Lidia Aniśkowicz
E-mail:  
Data: niedziela, 9 lipca 2006 19:12:18
Tak Halino, zbyt delikatnie się wypowiedziałam . I w przeciwieństwie do pana Bartka przy zakupie wysyłkowym, czyli kota w worku, mam zwyczaj zastanawiać się również nad objętością książki. Kupowanie cieniutkiej broszurki za blisko 18 zł (z kosztami pocztowymi) jest dla mnie kiepskim interesem. Wyjaśnię też, bo widzę, że pan Bartek ma jakieś problemy , że "Kwietnikiem" posłużyłam się, nie ze względu na jego treść, która nie ma tu nic do rzeczy, a ze względu na to, że wielu storczykarzy czytuje to właśnie czasopismo, więc mają świadomość jego objętości i mogą sobie zrobić porównanie.

Pozdrawiam,
Lidia Aniśkowicz

Autor: Patrycja
E-mail: Patrychas@poczta.onet.pl
Data: poniedziałek, 10 lipca 2006 12:05:08
Witam
Ja ze swej strony dodam, że ksiązkę zamówiłam... i podziele sie wrażeniami, jako, że jestem szczęsliwą posiadaczką 4 dostepnych na polskim rynku i w jezyku polakim książek-poradników o storczykach i mogę je porównać. Teraz pozostaje mi cierpliwie czekać na paczkę. Pozdrawiam Patrycja

Autor: Małgorzata ze Szczecina
E-mail:  
Data: wtorek, 11 lipca 2006 11:05:40
Witam,
Wczoraj właśnie doręczono mi nową książkę. Jeśli ktoś spodziewa się bardzo szczegółowych informacji to się nie doczeka. Książka jest raczej dla początkujących, tak samo zresztą jak dwie poprzednie, jakie ukazały się na polskim rynku, czyli "Storczyki w mieszkaniu" Joachima Erfkampa i "Storczyki - odmiany najlepsze do uprawy" Haliny Heitz. Ma też podobny format i zawartość. Może nie jest to skarbica wiedzy,a zawarte informacje są dosyć pobieżne, ale muszę powiedzieć, że to przyjemnie wydane 18zł. Piękne zdjęcia, ładne wydanie, chociaż miękkie okładki. Poza tym ciężko się oprzeć pokusie posiadania nowej książki o storczykach, bo to trochę jak nowy storczyk w kolecji
Wydawca, czyli Klub dla Ciebie do paczki dorzucił mi gratis także estetyczny maleńki kalkulator w pięknym etui i elegancki mały długopis, akurat do damskiej torebki - chyba na poprawienie wrażenia ceny książeczki wraz z dostawą.
Nie zachęcam i nie zniechęcam
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Małgorzata

Autor: Patrycja S.
E-mail: patrychas@poczta.onet.pl
Data: środa, 12 lipca 2006 13:23:07
Witam serdecznie
Ja również otrzymałam przesyłkę, i szczerze mówiąc podzielam zdanie Pani Małgorzaty.
Jest to ksiązka dla początkujacych, a że do takich się zaliczam jestem zadowolona. Książka wydana jest na bardzo dobym papierze i przyjemnośc sprawia ogladanie kolejnych zdjęć tych cudownych roślinek. Owszem super zdjecia można pooglądac w internecie, ja jednak lubię wydania papierowe
Co do zawartości merytorycznej jest to przypomnienie podstawowych zasad pielegnacji storczyków; co mi sie spodobało to zdjęcia chorób storczyków oraz szkodników (zmian przez nie spowodowanych).
Pozdrawiam serdecznie Patrycja

Autor: Bartek
E-mail: bartek9657@gazeta.pl
Data: czwartek, 13 lipca 2006 14:10:47
No i pozycja znalazła chętnch, chociaż i przesyłka koszuje, i informacji nie za wiele... Ale takie są prawa rynu - jeżeli produkt znajdzie odbiorcę to żadna krytyka mu nie zaszkodzi.

Bartek

Autor: iwona
E-mail: imk@tlen.pl
Data: piątek, 14 lipca 2006 21:01:11
Ja także otrzymałam dziś przesyłe, chyba mieli sporo chętnych , także dostałam gatisik , a książeczka dla mnie jako początkującej miłośniczki stroczyków bardzo sie przyda, szkoda że mało napisali o cymbidium... ale mimo wszystko jestem zadowolona.

Autor: Romuald Kosina
E-mail: kosina@biol.uni.wroc.pl
Data: poniedziałek, 14 sierpnia 2006 18:06:52
Marku, pozwoliłem sobie na napisanie powyżej kilku słów o tej książce, bo nie zauważyłem Twojej informacji. Przepraszam, że jest to powtórzenie.
Romek

Autor: Dana
E-mail:  
Data: środa, 16 sierpnia 2006 07:36:05
Witam
Kupilam ta ksiazke i stwierdzam ze informacje o storczykach sa zebrane w pigulke, o wiele wiecej dowoaduje sie z internetu.Ale ksiazka swojej ceny jest warta.
pozdrawiam

Autor: zielonka
E-mail: mawi@mawi.pl
Data: środa, 16 sierpnia 2006 15:07:23
dostałm taką książkę w prezencie - i mimo że objetość faktycznie zostawia pewien niedosyt - znalazłam w niej kilka informacji dodatkowych, których nie znalazłam w innych miejscach. a poza tym miło prosto i na temat.
z+

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl