Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Bulbophyllum Wilbur Chang
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: środa, 21 lipca 2010 16:10:07
Ta krzyżówka została zarejestrowana w 2006 roku przez W.A.Chang, jednak jak widać po rodzicach mojego to już niemicka produkcja: Bulbophyllum echinolabium 'Nürnberg’ x carunculatum. Oboje rodzice opisani sá w dziale od A-Z.

Pozdrawiam

Piotr Markiewicz

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: ewka@hejstorczyki.pl
Data: środa, 21 lipca 2010 18:49:03
Ładna roślina, widać drugi pęd kwiatowy. Warga jak maczuga, nawet kolczasta, zaczynam układać nazwy zwyczajowe.

Gratulacje.

Pozdrawiam
ewka

Autor: Krasnal
E-mail: kkrasnal@op.pl
Data: środa, 21 lipca 2010 19:17:37
Piękne. Zazdroszcze Ci ale pozytywnie

Autor: Kamila Irie
E-mail:  
Data: środa, 21 lipca 2010 20:50:51
Nooo, "maczuge" to ten ma nie od parady

E-mail:  
Data: środa, 21 lipca 2010 23:37:42
Rozmiar rośliny zacny jest i rzeczywiście Ewa wypatrzyła dobrze drugi pęd, trochę spóźniony bo to już drugi kwiat na tym wcześniejszym, ale chyba kwiaty będą się mijać przynajmniej jak na razie, więc nie wiem czy uda się trafić na dwa kwiaty, choć kto wie, a w sumie to wygląda jakby mogłoby spokojnie być i więcej pędów, będę musiał jakoś nad tym popracować, o ile nie zatłukę go wcześniej, jak to mi się z echinolabium zdarza...

E-mail:  
Data: sobota, 4 września 2010 18:22:00
ok, winny jestem obrazu całej rośliny, a ponieważ doniczka w której to miałem była już zdecydowanie za mała postanowiłem, mimo kwitnienia, że przy szczuplejących bulwach, i zaczynających puszczać korzenie przyrostach, pora na przesadzenie w trybie natychmiastowym, a oto jak to wygląda

Jak to zobaczyłem to wstawiłem całość w dużo większą doniczkę bez ruszania czegokolwiek, starego podłoża nie usunąłem gdzieś tam od spodu wyglądało jeszcze nie najgorzej. Mam nadzieję, że to wystarczy by jeszcze wzmocnić roślinę i dochować się kolejnych pędów w przyszłości

pozdrawiam

Piotr Markiewicz

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@chello.pl
Data: niedziela, 5 września 2010 08:25:30

Mam nadzieję, że nie zaszalałeś z wielkością nowej doniczki, ale ta bryła korzeniowa to piękny przykład tego, jak powinna wyglądać

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Małgosia
E-mail: m.wegner@op.pl
Data: niedziela, 5 września 2010 17:49:53
Kurcze ale bryła - mogę tylko napisać WOW!

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl