Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Jaśnie zieloność II - czyli Blc. Greenwich Elmbut
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Sandra Wawrzyniak
E-mail: cass@poczta.onet.pl
Data: niedziela, 4 czerwca 2006 13:44:47
Oczywiście że mi się podoba, ale trzykrotny wyraz uznania został wyrażony przez moją przeglądarkę, która próbuje chyba wywierać na mnie jakieś naciski .

pozdrawiam
Sandra

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.pl
Data: niedziela, 4 czerwca 2006 14:43:06
Trzymam stronę Twojej przeglądarki A żeby Cię dodatkowo zmobilizować przystawiłam do kwiatu miarkę, dla pełni obrazu

Szkoda, że jest tak ciemno.
Oczywiście, kiedyś jakaś sadzonka będzie, do wymiany za inna zieloność .

Z pozdrowieniami, Maria

P.S. Proszę na priw przepis na to czekoladowe szaleństwo

Autor: Ania
E-mail: annazawodniak@wp.pl
Data: niedziela, 4 czerwca 2006 16:36:47
Witaj!
Cattleya jest śliczna. Kupiłam sobie zresztą w ubiegłym roku taką samą (też Elmbut-taka etykieta) i teraz pobiegłam zajrzeć, jak się mają nowe pseudobulwy. No i mają się nie za bardzo. Coś się wykrzywiły na styku bulwy i liścia; pewnie będą 'nici' z kwiatu - buuuuuuuuu!
Musiałam ją kiedyś ominąć przy podlewaniu, a tak się starałam!.(wiem, wiem, za mało ).
Tym bardziej się cieszę, że Twoja zakwitła, bo przynajmniej wiem, co kupiłam.
Pozdrawiam
Ania

PS
A tak , przy okazji, czy ktoś, kiedyś napisał do Schwertera, że ma błędnie nazwane rośliny?

Autor: Andrzej Bucior
E-mail: andrzej.m.b@wp.pl
Data: niedziela, 4 czerwca 2006 17:46:48

Gratuluję. Piękny i wielki kwiat. Klasyczna piękność orchidei. Nie na darmo wszyscy podziwiają katleje...
Serdecznie pozdrawiam,
Andrzej.

Autor: beata
E-mail: prokopiuk@aster.pl
Data: niedziela, 4 czerwca 2006 19:23:33
Pani Mario piękna roślinka .
A co do Schwertera to zbyt często ma pomyłki. Kupiłam u niego Lc. Star Garden Green - i chyba to co zakwitło to właśnie Blc. Greenwich - wszystko na to wskazuje i wielkość rośliny oraz kwiatu i kształt kwiatu i to że nie pachnie a powinno.
Jedno co oprócz mojego ulubionego koloru jest dużym plusem to to że bardzo długo utrzymuje kwiaty około 2 miesięcy. Zresztą to nie pierwsza roślinka od niego źle opisana.
Jeszcze raz gratuluję roślinki.
pozdrawiam
beata

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.pl
Data: niedziela, 4 czerwca 2006 19:57:46
Pani Beato, mam Lc. Star Garden Green ( w każdym razie tak jest opisana)i ona ma znacznie delikatniejszą budowę. Pseudobulwy są smuklejsze i dłuższe, a liście o wiele mniejsze niż u prezentowanej rośliny. Niestety jeszcze nie kwitła, zatem zobaczymy jaka będzie. Pokażę ją, jeśli kiedyś zakwitnie.

Z pozdrowieniami, Maria

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl