Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Gongora galeata
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: wtorek, 5 września 2006 09:56:13
Witam,

i jak tu odpowiedzieć komuś na zdanie pytanie, co jest łatwiejsze w uprawie i co będzie rosło?
Gongora też długo nie dawała nadziei, że się przystosuje do moich warunków. Pierwszy pęd i kwiaty rozwinął się prawie do końca, a pewnego dnia pąki dostały plam, sczerniały i zaschły. Mam wykonać następny oprysk Biochikolem i aż się boję, ale tyle razy ryzykowałam to i tym razem też go wykonam.
Trzymam za katleję.

Pozdrawiam
ewka

Autor: Maria
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.pl
Data: wtorek, 5 września 2006 10:36:53
Uważam, że nie ma takiego łatwego podziału; gatunki-trudne, hybrydy-łatwe w uprawie. Tak samo jak nie ma zasady, że to co rośnie u innych, będzie też dobrze rosło u mnie. Nic takiego nie istnieje, bo wpływ na to ma bardzo wiele czynników, o których niejednokrotnie już pisaliśmy. Czasem myślę, że im dłużej zajmuję się storczykami, tym trudniej mi doradzać innym, bo chwilami mam wrażenie, że wiem mniej i mniej mam pewności niż to było kilkanaście lat temu, na początku mojej przygody ze storczykami.
Wracając do katleii, to ona ma się dobrze i ładnie rośnie. Żeby jeszcze tylko pokazała wreszcie kwiaty .

Z pozdrowieniami, Maria

Autor: beata
E-mail: prokopiuk@aster.pl
Data: wtorek, 5 września 2006 11:39:58
Tu Pani Mario trafiła Pani w sedno - też mam takie odczucia im dalej tym trudniej doradzać. To co uważałam za proste i rosnące u mnie bez żadnych problemów innym sprawia kłopoty i na odwrót - co u innych super rośnie i obficie kwitnie u mnie jest takie bylejakie.
Ewa trzymam kciuki by wszystko u Ciebie wyszło na "prostą"
pozdrawiam
beata

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl