Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Pachnące phalaenopsis
  Strona:    [1] 2    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Ewelina
E-mail: eweder@wp.pl
Data: piątek, 27 kwietnia 2007 08:47:28
chciałam się pochwalić moim Phalaenopsis Liodoro zakupiłam go w ubiegłym roku w orchidearium posiadał dwa przekwitające kwiaty a w tym roku się bardziej postarał

i ten piękny zapach wypełniający cały pokój

Posiadam równieżhybryde która pachnie w słoneczne dni

pozdrawiam wszystkich wiosennie pachnąco Ewelina

Autor: Marta Uścieńska
E-mail: martusc@o2.pl
Data: piątek, 27 kwietnia 2007 13:52:20
A czym one pachną i ten ph. Liodoro gdzie został kupiony? Jedna z moich krzyżówek słabiutko pachnie w słoneczne dni...miętą. O naprawdę pachnących tylko czytam. Marta

Autor: Ewelina
E-mail: eweder@wp.pl
Data: piątek, 27 kwietnia 2007 18:21:46
Phalaenopsis liodoro ma bardzo słodki konwaliowy zapach a żółta hybryda delikatny cytrynowy , Liodoro został zakupiony u Pana Jerzego Dziedzica a hybryda w kwiaciarni w Pabianicach producentem hybrydy jest Katarzyna i Paweł Sikora ze Rzgowa

Autor: jollka
E-mail:  
Data: wtorek, 8 maja 2007 11:40:23
Też mam tę żółtą hybrydę. Ostro kwitnie ze starego pędu i z nowego, kwiaty długo się utrzymują i też delikatnie pachnie

Autor: Grażyna .
E-mail:  
Data: piątek, 11 maja 2007 01:39:36
Bardzo ,bym chciała coś pachnącego posiadać ze storczyków phalaenopsis hybryd oczywiście , mieszkam na wsi daleko od OBI i innych centrów . Ale i tak dziękuję że na tym miłym forum mogę sobie poczytać i pooglądać za pomocą córki , która mnie ciągle uczy obsługi komputera . Pozdrawiam wszystkich na FORUM ORCHIDARIUM .PL .

Autor: Ewela
E-mail:  
Data: środa, 20 czerwca 2007 15:02:19
Chciała bym wam przedstawić świeżo zakupioną hybrydę o delikatnym przyjemnym zapachu.

A tu właśnie rozkwita

Pozdrawiam Ewela

Autor: Ewela
E-mail:  
Data: czwartek, 21 czerwca 2007 09:32:53
Wczoraj pokazałam wam jedną moją hybrydę pachnącą a dziś odkryłam, że kolejna wydobywa z siebie piękny intensywny zapach (pachnie tylko rano) kupiłam ją z 1,5 miesiąca temu w OBI

Czy ktoś potrafi mi powiedzieć od czego to zależy, że zwykłe falki z marketów mogą wydobywać z siebie tak piękne zapachy??
Pozdrawiam raz jeszcze

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: czwartek, 21 czerwca 2007 20:27:59
Witam!

Nie miałam szczęścia nigdy w dużych marketach ani w ogrodniczych spotkać pachnącego falenopsisa (mieszkam w olbrzymiej W-wie, ale poza pachnącym zygopetalum na żadnego wonnego storczyka nie natrafiłam). W znanej firmie ogrodniczej w Al.Krakowskiej poinformowali mnie, że nigdy nie mieli pachnących falenopsisów. Z kolei ktoś kiedyś ogłosił na forum, że w tym konkretnym sklepie kupił takiego falenopsisa, w dodatku z przeceny. Nie wiem, czy sprzedawcy są nie zorientowani, czy też wprowadzają mnie w błąd twierdząc, że na naszym rynku nie ma odmian pachnących falenopsisów.
Pozdrawiam, Aga z W-wy

Autor: Anusia
E-mail:  
Data: piątek, 22 czerwca 2007 20:34:26
ja przed wczoraj kupiłam żółtego falka takiego jak wyżej jest zdjecie i pachnie delikatnie posiadam też zakupioną w Tomaszewskim cattleye która intensywnie pachnie i miltonie również pachnącą jeszcze jeden bordowy falek też pachnie ale obecnie nie kwitnie mi mam jeszcze takiego jak jest pierwsze zdjecie w tym tematcie ale jest to chybryda i powiedziałabym że śmierdzi:P miltonidium i dendrobium teoretycznie mają pachną ale jeszcze u mnie nie kwitły wiec trudno mi powiedzieć

Autor: Beata
E-mail:  
Data: wtorek, 16 czerwca 2009 17:58:09
Także mam żółtą hybrydę falka. Jakże się cieszę, że ktoś także czuje ten zapach:-)) Myślałam, że mam omamy, bo inne odmiany nigdy nie pachniały, a mam ich kilka. Pachnie słodko, lekka nuta miodowa i owocowa. Zwłaszcza silnie pachnie w parne dni i przed deszczem. Służy mi za pogodynkę. Niezawodną wręcz

Strona:    [1] 2    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl