Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Phalaenopsis amboinensis var. flava
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Anna Zarębska
E-mail: 365dni@interia.pl
Data: niedziela, 22 lipca 2007 21:23:18
Witam,

mam nadzieję, że wybaczycie mi nie najlepszy aparat

Pozdrawiam - Anna

Autor: Barbara Kalinowska
E-mail: bar2a@o2.pl
Data: poniedziałek, 23 lipca 2007 16:20:46
Ojej, Pani Anno,
jaka subtelna i uduchowiona piękność spoglądająca w niebo!Zawsze miałam słabość do delikatnie wybarwionych kwiatów + jasnozielone liście.
Bardzo,bardzo mi się podoba.Gratuluję!!!
U mnie mieszka na parapecie ~25 falenopsisów,kwitną bez problemów,ale są to nienazwane hybrydy,które szybko zrozumiały, że mogę ofiarować im tylko parapet i moją miłość.
W jakich warunkach rośnie Pani roślinka?Przypuszczam,że parapet nie wchodzi w grę?No cóż,pooglądam jeszcze tą urodną delikatność i idę porozmawiać z moimi.
Pozdrawiam z upalnego Krakowa-
Barbara
P.S.
Przepraszam za ten bezpośredni zwrot w tytule, mam nadzieję,że zauroczenie storczykami ,tłumaczy to wystarczająco
B.

E-mail:  
Data: poniedziałek, 23 lipca 2007 18:18:06
Witam i bardzo dziękuję za słowa uznania.

Zaskoczę Panią, ale phalaenopsisy są jednymi z tych botanicznych storczyków, które u mnie kwitną właśnie na parapecie. I mam tu na myśli okazy botaniczne. Wyjątkiem są młode roślinki i te posadzone na korku. Wszystkie pozostałe szaleją na oknie, czasami są przelewane, czasme zapomnę podlać, nieraz przypiecze je słońce. Chyba mają w sobie coś z masochozmu
Pozdrawiam - Anna

Autor: Barbara Kalinowska
E-mail: bar2a@o2.pl
Data: poniedziałek, 23 lipca 2007 19:06:22
Witam ponownie,
to wspaniała dla mnie wiadomość.Dzięki Pani słowom-no i oczywiście -zdjęciom, mam nadzieję, że botaniczne "wejdą" między moje hybrydy.Oczywiście, przejrzę Pani wcześniejsze posty,ale tym razem będę patrzeć na botaniczne inaczej.
Pozdrawiam
B.

Autor: Jarek Sułek
E-mail: motylik@poczta.onet.pl
Data: wtorek, 24 lipca 2007 07:31:20
Tak - wspaniałe "kruche piękno" - gratulacje! i zdjęcie jest też całkiem dobre- pozdr. Jarek z Kielc.

E-mail:  
Data: wtorek, 24 lipca 2007 18:17:58
Dziękuję raz jeszcze,

dodam tylko, że rzeczywistości kwiat jest trochę bardziej żółty. Tutaj wydaje się być lekko łososiowy. Ale pachnie. Szczególnie wieczorem

Pozdrawiam - Anna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl