Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  cycnoches bartiorum
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: piotr.piesik
E-mail: piotr.piesik@storczyki.org.pl
Data: niedziela, 19 marca 2006 16:51:04
Pod wpływem uwagi Pani Marii, że nic nie prezentuję /nie z lenistwa /muszę teraz nadrobić zaległości. Prezentuję więc cycnoches bartiorum, które zakwitło właśnie w moim mieszkaniu. Roślinkę przywiozłem z Ekwadoru w grudniu 2005. Umieściłem ją w małej doniczce z przezroczystymi ściankami, a całość w małym akwarium, które stoi na parapecie południowego okna.Akwarium było otwarte od góry, co umożliwiało dobrą wymianę powietrza. Podlewałem roślinę umiarkowanie tak, aby nie dopuścić do zagniwania nowego przyrostu.A oto efekty:

A tutaj większe zbliżenie......

Ciekawe,czy podobnie atrakcyjnie wykwitną mormodesy....?
PP

Autor: Iwona Dorochowicz
E-mail: iwodor@poczta.neostrada.pl
Data: niedziela, 19 marca 2006 17:11:57
Witam !

GRATULUJĘ! Jestem pod wrażeniem ślicznego kwiatostanu. Pisze Pan, że umieścił cycnochesa w małej doniczce. Proszę wobec tego powiedzieć jak duże są kwiaty i jak długo się utrzymują.

Pozdrawiam Iwona

Autor: Iwona
E-mail: petronella362@poczta.onet.pl
Data: niedziela, 19 marca 2006 17:27:53
Witam
Piękne kwiaty Panie Piotrze,gratuluję rośliny.
Hmm... chyba się skuszę na zakup takiej roślinki ale dopiero wtedy jak mój Cycnodes Wine Delight zakwitnie. Będę wtedy wiedziała że jestem w stanie podołać ich wymaganiom.
P.S Panie Piotrze ma Pan dla nas jeszcze jakąś niespodziankę w zanadżu, z wielką przyjemnością oglądam zdjęcia prezentowanych tu roślin.
Pozdrawiam Iwona

Autor: piotr.piesik
E-mail: piotr.piesik@storczyki.org.pl
Data: niedziela, 19 marca 2006 17:34:46
Otwarte są dopiero 3 dni, a jak długo jeszcze? Sam nie wiem.....zobaczymy.....
PP.

Autor: Paweł Łaciński
E-mail: hunteo@wp.pl
Data: niedziela, 19 marca 2006 18:06:51
Piękna roślina
Takiej można tylko pozazdrościć
Pozdrawiam Paweł

Autor: Anna
E-mail: annateresa@poczta.onet.pl
Data: niedziela, 19 marca 2006 18:43:03
Witam,
pięknie kwitnie w niezwykłym kolorze. Jeśli doniczka stoi na dnie odwróconej szklanki to możemy sobie określić wielkość całej rośliny. Naprawdę przepiękna... i jaki duży w stosunku do pseudobulwy kwiatostan
Gratuluję!
Ze szczerym podziwem pozdrawiam,
Anna

Autor: Maria
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.pl
Data: poniedziałek, 20 marca 2006 10:21:48
Panie Piotrze, bardzo cieszę się, że moje sugestie tak szybko zaowocowały prezentacją dwóch bardzo ciekawych storczyków. Bardzo dziękuję, ale... Wciąż czekam, że pokaże Pan moje marzenie, czyli Euchile citrina Widziałam tylko pąki, ale nie wątpię, że podziwiał Pan również jej kwiaty, zatem czekam na zdjęcia.

Wszystkim dobrego dnia, Maria

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl