Temat: |
Re: Kilka pytań |
Autor: |
Anita |
E-mail: |
|
Data: |
środa, 9 września 2009 18:32:48 |
Dziękuję Państwu bardzo za odpowiedzi i przepraszam, że tak długo mnie tu nie było, ale miałam problem z internetem
Pani Elżbieto, dziękuję bardzo za cenne porady. Dziurki muszę wypalić, bo rzeczywiście doniczka nie wygląda na zbyt przepuszczalną, w "rożkach" doniczki czasami zbiera się woda W tej chwili muszę także zmienić podłoże, bo również wygląda na niezbyt przepuszczalne Ale świeżego powietrza powinien mieć dosyć, bo praktycznie cały dzień pomieszczenia są wietrzone.
Tak, zwracam na to uwagę, robiłam to już w przypadku Phalenopsisów
Doniczki są dość małe i rzeczywiście popielate
Jeszcze raz bardzo Pani dziękuję
Panie Kamilu, właśnie dlatego też lubię doniczki przezroczyste i pytałam się, czy roślinkom to będzie odpowiadać Dziękuję
Panie Jerzy, dziękuję, że potwierdza Pan te słowa Nie miałam powodu, by nie ufać Pani Eli (i tak nie było), ale kiedy potwierdzają to kolejne osoby, to czuję się jeszcze spokojniej.
Pani Beato - to faktycznie może być problem wilgotności. U mnie w mieszkaniu jest dość niska, chociaż akurat Oncidia i Cambrie stoją tuż obok akwarium. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że to słabe Oncidium właśnie skończyło kwitnąć Roślinka wyglądała niezbyt dobrze, a kwitła Dziękuję - spróbuję w miarę możliwości jeszcze bardziej nawilżyć powietrze.
Mam chociaż jeden powód do radości - jedna z Cambrii lada chwila będzie kwitnąć. Jest to dla mnie o tyle radosny moment, że to praktycznie pierwszy storczyk, który zakwitnie u mnie ponownie
Pozdrawiam |
|
|
|