Temat: |
Re: w sprawie książki |
Autor: |
piotr.piesik |
E-mail: |
|
Data: |
poniedziałek, 2 stycznia 2006 22:19:35 |
Pani Ewo!
Proszę nie schodzić do "podziemia"!
Wyobraża sobie Pani jakby wyglądało to forum gdyby wszyscy myśleli tak samo?!Takie "kolony" intelektualne?
Każdy myśli i robi tak samo........br!Aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl....
Po przeczytaniu pytania od razu byłem przekonany ,że będzie wiele sprzecznych opini-stąd przezornie odpowiedziałem tylko 2-ma zdaniami,które podtrzymuję.
W książce Brigitte Goede znajduje się błędy merytoryczne jak też i jednoznaczne stwierdzenia mijające się z prawdą ,więc nie dziwię się Pani Ewie,że ma do książki zastrzeżenia.Na pewno nie do całej książki ,ale do jej fragmentów czy określonych treści.Nie zdarzały mi się podobne wątpliwości ,czy zastrzeżenia przy czytaniu książki Oszkinis,a tę znam prawie na pamięć.....
Być może mając już spore doświadczenie i kilka przeczytanych książek oczekujemy od każdej następnej ,że będzie jeszcze lepsza...dokładniejsza....ładniej wydana etc.?Ja się na takich oczekiwaniach łapię.... Książka Goede mnie nie zaszokowała,ale ma i zalety-ładną szatę graficzną,porusza tematy,które są trochę pominięte u Oszkinis,ciekawiej ujęty jest dział o chorobach i szkodnikach.
Różny jest też styl pisania o storczykach obu pań.Jedna pisze może sucho acz treściwie-druga może w innym łatwiejszym do przyjęcia stylu.......Chyba humaniści będą się bardziej skłaniać do Goede...a ci o ścisłym umyśle....do Oszkinis.
Ot wsadziłem kij w mrowisko!Teraz się dopiero zacznie......
POzdrawiam PP
Ps.a może zamiast obu książek lepiej polecić książkę T.Kubali,T.Kusibaba i D.Szlachetki? |
|
|
|