Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: w sprawie książki
Autor: Ruda
E-mail: peyoted@interia.pl
Data: poniedziałek, 9 stycznia 2006 21:44:02
Witam ponownie,
Nie chodzi o to, żebyś przepraszała, że masz swoje zdanie. Ale weź pod uwagę, że inni też je mają i daj im prawo do tego, aby mogło być inne. Wydaje mi się, że pare osób próbowało powstrzymać Twoją kąśliwość, a nie pozbawić Cię poglądów.
Ewo- chodzi o sposób wyrażania tego zdania- fajnie, że bezpośrednio, ale czy musi być niekiedy aż tak złośliwie?
Może teraz ja nie wyraziłam się jasno, więc to moje trzecie podejście odnosnie wyjasnienia: korekta była i to nie jedna i napisałam też, w jakich warunkach! Ale właśnie ze wspomnianych przeze mnie powodów po prostu coś tam jeszcze przepuściła! Tłumaczenie było poprawiane, furę rzeczy było poprawiane i mimo to, z takich a nie innych względów (w/w) coś zostało przeoczone. Język, jakim pisany jest oryginał to nie niemiecki- akademicki i całe stada słów były bardzo trudne do odnalezienia, przetłumaczenia itp. To tłumaczenie jest już bardzo przystępne. Gdybyś przeczytała pierwotną wersję- włosy stanęły by Ci dęba- ręczę.
To nie żaden podział i nie wiem czego się dopatrujesz. Użyłam tylko określenia "Was" i w bardzo pozytywnym znaczeniu proponując, aby może osoby najbardziej doświadczone napisały książkę opartą na swoich wieloletnich doświadczeniach. A użyłam liczby mnogiej, bo jest takich osób więcej niż jedna- to wszystko. I nie ma w tym żadnych podtekstów. Zresztą ktoś wcześniej też to proponował. Dzięki temu mogłyby skorzystać osoby zarówno początkujące jak i średniozaawansowane.

Pozdrawiam
Dorota

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl