Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Sugestie, uwagi i informacje o forum

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: Pare slow o kazdym z nas...
Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: sobota, 13 grudnia 2008 19:08:19
Witam!

Od pewnego czasu jestem "zapaloną" miłośniczką storczyków. Uprawa nawet kilkunastu egzemplarzy w "takich" warunkach mieszkaniowych to dla mnie wyzwanie, ale i ogromna radość . Po prostu w moim ogromnym bloku i na osiedlu z wielkiej płyty sąsiedzi nie podejmują się uprawy żadnych egzotycznych roślin, bo wszystkie im padają. Jakiś czas temu zaryzykowałam i kupiłam pierwszego falenopsisa, drugi przetrwał do dziś, obecnie mam ich ponad 10 na niewielkiej powierzchni. Stosuję proste energooszczędne doświetlanie z wyłącznikiem czasowym w okresie jesienno-zimowym, przez cały rok na kilka godzin dziennie działa nawilżacz. Trudno w mojej okolicy spotkać storczykowców. Ostatnio udało mi się poznać osobiście dzięki wymianie na forum, 2 panie z W-wy. Ciekawe, że storczykami interesują się zarówno młode matki, jak i samotne rencistki. Ale najciekawsze, że i młodzi mężczyźni dają się wciągnąć w taką roślinną pasję . Uważam, że zdjęcia forumowiczów nie są konieczne, to nie portal "nasza klasa" Nie każdy jest równie fotogeniczny jak nasze storczyki
Pozdrawiam Agnieszka z Warszawy

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl