Temat: |
Re: Pare slow o kazdym z nas... |
Autor: |
Beata B. |
E-mail: |
arielka186@wp.pl |
Data: |
niedziela, 1 września 2013 14:11:49 |
A ja odświeżę ten stary wątek ... Głównie dlatego, że nie znam osobiście-poza Mamą i przyszłą Teściową-miłośników storczyków... A byłoby fajnie np owymieniać się roślinami (w przypadku niektórych storczyków sympoidalnych jest to naprawdę nieskomplikowane), lub obejrzeć na własne oczy kwitnące orchidee np. sąsiadki z drugiej klatki ...
Ja również jestem z W-wy, dokładnie z Ursynowa. Storczyki miałam od lat kilku, jednak dopiero teraz na serio potraktowałam to hobby- za sprawą zalewania kolejnych, "dostanych w prezencie"-hybrydek Phanealopsisów- otóż ktoś mi powiedział, że mają stać w wodzie- i tak kolejno zalewałam rośliny ...
Teraz mam już kilka pięknych roślin tego rodzaju, oprócz tego- kilka innych- Dendrobium (jakąś hybrydę, której nie mogę sklasyfikować), Colmanara Jungle Monarch, a u Teściowej już czeka na mnie Aspasia (jak mnie informowała)-o nazwie "Cambria"- cóż, nic mi ta nazwa nie mówi- nie znalazłam takiej odmiany (ale to storczyk, bo go widziałam...).
Jutro zamawiam ze storczykowa kolejne 3 rośliny- i moja kolekcja się powiększa .
Miło byłoby z kimś "w realu" przy kawce pogadać o storczykach, zrobić nalot na jakąś giełdę kwiatową, czy złożyć się na jakąś droższą roślinę z internetu- i później (w wypadku sympoidalnych) po rozrośnięciu- podzielić się zdobyczą... Ale to takie moje marzenia |
|
|
|