Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Sugestie, uwagi i informacje o forum

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: Pare slow o kazdym z nas...
Autor: R. Kosina
E-mail: kosina@biol.uni.wroc.pl
Data: czwartek, 10 sierpnia 2006 16:50:33
Drogi Jurku, akurat tak się składa, że wiem jak powstają gatunki roślin, ale to wcale nie oznacza, że znam się na storczykach. Sam wiesz, że jest to świat przeogromny i raczej wysoce dyskusyjny, gdy chcemy stwierdzić co jest jakim gatunkiem i czy w ogóle jest jakimkolwiek. "Zupa storczykowa" została tak bardzo zamieszana przez człowieka, że trudno jest tutaj poruszać się "bezpiecznie". Prawda o mnie jest taka, że stałem się od niedawna miłośnikiem storczyków, chociaż "miłośnikiem" roślin zawodowo jestem od dawna. Liczę na wystawę storczykową, która będzie we Wrocławiu we wrześniu, a na razie jestem stałym bywalcem giełdy na Karmelkowej, bo po prostu polubiłem wizyty w tym miejscu. Z ogromną przyjemnością chodzę po tutejszym forum dlatego, ponieważ widzę, że mogę się tu wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć. To prawda, że jedna z koleżanek w miejscu pracy zajmuje się storczykami, ale akurat naszymi polskimi. Zatem może w przyszłości będę większym znawcą storczyków, chociaż podejrzewam, że częściej miałbym wątpliwości niż pewność.
Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam !!!
Może zaistnieje okazja do osobistego kontaktu.
Romek

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl