Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Wystawa w łódzkiej Palmiarni
  Strona:    [1] 2    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Marcin Kaczmarski
E-mail:  
Data: piątek, 26 października 2007 00:02:31
Polskie Towarzystwo Miłośników Storczyków oraz łódzka Palmiarnia zapraszają na Wystawę Storczyków "ORCHIDEA 2007", która odbędzie się w dniach 9-18 listopada 2007 roku w Palmiarni przy al. Piłsudskiego 61.
Wkrótce znany będzie dokładny program wystawy, o czym będziemy informować na bieżąco.

Pozdrawiam,
Marcin Kaczmarski.

Autor: Gość
E-mail:  
Data: piątek, 26 października 2007 14:14:42
Bez Jerzego i podobno bez Sandry co to za wystawa?? BUUUU

Autor: Dariusz Chojnacki
E-mail:  
Data: piątek, 26 października 2007 17:18:38
Nie żadne "BUUU" tylko wystawa zapowiada się niezwykle atrakcyjnie.
Gościem Honorowym będzie jeden z najbardziej znanych i cenionych hodowców storczyków w Europie Lutz Roellke, który oprócz poprowadzenia wykładów (na które wszystkich serdecznie zapraszamy) przywiezie na wystawę część swojej kolekcji storczyków.
Ponadto będzie wystawionych wiele innych ciekawych okazów storczyków.
Bardzo ciekawie zapowiada się towarzyszący wystawie kiermasz, na którym będą dostępne storczyki w asortymencie nie mniejszym niż na ostatniej wystawie.
Niebawem więcej szczegółowych informacji.

Pzdr.
Dariusz Chojnacki.

Autor: Monika W.
E-mail:  
Data: piątek, 26 października 2007 17:29:38
Panie Marcinie, czy zna pan dokładną datę wykładu p. Lutza - wystawa trwa tydzień - i czy będzie można kupić rośliny, które przywiezie?

E-mail:  
Data: piątek, 26 października 2007 18:08:53
Pani Moniko,

wykłady planowane są na sobotę i niedzielę (10 i 11 XI) a dokładne godziny i wszystkie szczegóły niebawem podamy. Rośliny L. Roellke także będą w sprzedaży.

Pozdrawiam,
Marcin Kaczmarski.

Autor: Monika w.
E-mail:  
Data: sobota, 27 października 2007 18:18:20
Bardzo dziękuję, czekam na dalsze informacje...

Autor: Anka
E-mail:  
Data: niedziela, 28 października 2007 09:56:19
Witam, nie byłam nigdy w Łodzi, wybieram sie na wystawę,proszę o info jak dojechac.Czy wysiadam na stacji Łódź kaliska?Jak dojechac do Palmiarni?Będę wdzięczna za instrukcje.
Pozdrawiam

Autor: Anna Fryś
E-mail: anna.frys@wp.pl
Data: niedziela, 28 października 2007 11:21:01
Proszę wysiąść na Kaliskiej, przejść "dołem" i wsiąść w tramwaj nr 10, lub każdy inny jadący w stronę dzielnicy Widzew.
Łódź jest w tej chwili jednym wielkim placem budowy. Wszystkie środki komunikacji miejskiej jadące ulicą Piłsudskiego (nawet jakieś zastępcze) muszą stawć przed Palmiarnią, bo tam jest przystanek.
Bilet 10-minutowy chyba nie wystarczy.

http://www.mpk.lodz.pl/rozklady/start.jsp

Pozdrawiam Anna Fryś.

Autor: Anka
E-mail:  
Data: niedziela, 28 października 2007 18:57:17
Bardzo dziękuję!

Autor: Anna Kamińska
E-mail:  
Data: wtorek, 30 października 2007 12:06:27
Mam pytanie do Organizatorów - w jakim języku będzie wykład p.Roellke i kto będzie tłumaczył?
Jest to pytanie pojawiające się w rozmowach między Storczykarzami - i dla niektórych bardzo istotne, dlatego pozwoliłam sobie je zadać publicznie.

E-mail:  
Data: środa, 31 października 2007 00:30:02
Witam,

mamy już potwierdzenie, że wykłady Lutza Röllke odbędą się:

w sobotę (10 listopada) o godz. 16.15 w sali kawiarni
w niedzielę (11 listopada) o godz. 13.00 w sali konferencyjnej palmiarni

Bilety do palmiarni uprawniają do wstępu na wykłady ( 5,00 zł i ulgowy 2,50 ). Wykłady prowadzone będą prawdopodobnie w języku niemieckim i będą tłumaczone na język polski przez tłumacza. Przewidywane jest przedłużenie otwarcia palmiarni (wystawy) w sobotę o około 1 godzinę od końca wykładu (wystawa czynna jest normalnie w godz. 9.00 - 16.00).

O tematach wykładów i innych szczegółach będziemy informować na bieżąco.

Pozdrawiam,
Marcin Kaczmarski.

Autor: arek
E-mail: corralus@o2.pl
Data: środa, 31 października 2007 00:39:09
A może wreszcie uchylicie rąbka tajemnicy i napiszecie na jaki temat będą te wykłady, jeśli to maja być w ogóle wykłady a nie prelekcje, pogadanki, tudzież odpowiedzi na pytania? Czy w sobotę i niedzielę będzie o tym samym mówił?

tak na mój gust to chyba by wypadało

Arek

E-mail: storczykiptms@wp.pl
Data: środa, 31 października 2007 01:26:49
Oczywiście, że będą też pogadanki, tudzież odpowiedzi na pytania po lub też w trakcie. A konkretne tematy (nie są jeszcze ustalone) podamy najpóźniej w poniedziałek.

Sugestie mile widziane.

Marcin.

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@artgabi.com.pl
Data: środa, 31 października 2007 06:57:27
Witam,
Mam wrażenie, że przy planowaniu zapomniano o tych, którzy mają do Łodzi więcej niż kilkanaście km. Przy krótkim dniu i stanie naszych dróg skorzystanie z sobotniego wykładu dla wielu osób stanie się niemożliwe . A to właśnie w sobotę zazwyczaj jest najwięcej storczykarzy. Szkoda.

Z pozdrowieniami, Maria

Autor: Anna Kamińska
E-mail:  
Data: środa, 31 października 2007 19:23:26
Dziękuję za odpowiedź.
Mnie też się wydaje, że godziny popoludniowe są nie do przyjęcia i będą mogli z tego spotkania skorzystać tylko miejscowi.Szkoda, że Organizatorzy tak niefortunnie zaplanowali wystąpienie p.Roellke. Ale może jest jeszcze czas, żeby to zmienić...

E-mail:  
Data: środa, 31 października 2007 22:16:24
Z przyjemnością informujemy, że w sobotę (10 listopada) gościć będziemy na wystawie członków Sosnowieckiego Koła Miłośników Orchidei (SKMO).

Jednocześnie Przewodnicząca SKMO Pani Beata Biała wygłosi prelekcję na temat ogólnej uprawy storczyków, która odbędzie się w sali konferencyjnej palmiarni o godz. 12.00.

Godziny prelekcji Lutza Röllke zostały (wydaje mi się) tak ustalone ponieważ niektórzy jednak w sobotę pracują a niedziela na ogół jest wolna.
Ewentualna zmiana godzin mogłaby z kolei spowodować niezadowolenie innych osób.

Autor: Roman
E-mail:  
Data: wtorek, 6 listopada 2007 10:42:57
Panie Kaczmarski,
wystawa zaraz i chciałbym prosic o wytłumaczenie stwierdzenia ,niezadowolenie innych osób'. Bo do tej pory nie zabrałem głosu, sądząc, że jednak pójdziecie po rozum go głowy i opamiętacie się !
Czy wystawa jest dla Storczykarzy, czy dla ,innych osób'??? od lat wiadomo, że przyjezdni bywają w soboty i inni Organizatorzy sa w stanie to uszanować i zaakceptować.
czy W Łodzi robi sie imprezy ,sztuka dla sztuki'???????

E-mail: storczykiptms@wp.pl
Data: wtorek, 6 listopada 2007 23:49:45
Witam,

jeśli chodzi o tematy prelekcji Lutza Röllke to pierwszy (sobotni) będzie dotyczył hodowli i chorób storczyków a niedzielny historii odkryć storczyków.

Godziny są już ustalone i nie ulegną zmianie. Zostały ustalone biorąc pod uwagę opinie większości.

Pozdrawiam,
Marcin Kaczmarski.

Autor: Wanda
E-mail: wabert@tin.it
Data: środa, 7 listopada 2007 09:30:46

Witam,
historia botanicznych odkryc to temat fascynujacy. Nie wszyscy mozemy byc obecni na prelekcji , pozostaje zywic nadzieje, ze ktos z uczestnikow tego spotkania znajdzie czas, aby zamiescic obszerne streszczenie w internecie
Z pozdrowieniami
Wanda

Autor: Ewa
E-mail: builder1@konin.lm.pl
Data: piątek, 9 listopada 2007 15:48:24
Zwracam się do mieszkańców Łodzi. Doszły mnie słuchy o zakorkowanym mieście ze wzgledu na remonty. Chciałabym sie dowiedzieć czy na trasie: autostrada z Poznania (zjazd w Emili na 1 krajówkę) do łódzkiej palmiarni (Piłsudskiego 61)też jest nieprzejezdna, zakorkowana? Jeśli tak, to mogę prosić o wskazówki dotyczące objazdu?
Dziękuję
Pozdrawiam Ewa

Strona:    [1] 2    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2024 Orchidarium.pl